DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Lenyűgözte tesztpilótája a Williamst

A GP3 aktuális bajnoka a barcelonai F1-es teszten bemutatkozók sorát erősítette. Bár kevés kört teljesített, elégedett magával, és dicséretet kapott a Williams istálló részéről is.

Ahelyett, hogy a csapatok állandó versenyzőiknek biztosítottak volna lehetőséget, hogy még jobban kiismerjék autóikat, a kétnapos barcelonai gyakorlás a tesztpilótákról és fiatal tehetségekről szólt, többen bemutatkozásukat ejtették meg kedden és szerdán. Esteban Gutierrez először vezette a Ferrarit, Nick Yelloly és Pierre Gasly F1-es autót, utóbbi ráadásul kapásból kettőt, a Toro Rossót és Red Bullt.

Alex Lynn, Gasly GP2-es csapattársa – valamint a közelmúltig társa a Red Bull juniorprogramjában – korábban már ült Formula-1-es kocsiban, a tavalyi szezonzáró után, Abu Dhabiban vezette a Lotust, új csapata, a Williams színeiben azonban most debütált. Hamar felhívta magára a figyelmet, nap közben a második helyen is állt. Végül az ötödik pozícióba csúszott vissza.



„Nem igazán aludtam túl jól múlt éjjel, mivel izgatott voltam a mai nap miatt. Csodás nap volt, nagyszerű az FW37 volánja mögé ülni. Sikerült végigjutni egy igazán fontos programon, számos etapot teljesítettem. A csapat boldog volt a közös munkával és a teljesítményemmel, ezért mindent összevetve nagyon pozitív nap volt a mai” – mondta Lynn a Williams sajtóközleményében. Arra nem tért ki, miért jutott csak 52 körig, ami az összes résztvevő között a legkevesebb volt.

Rod Nelson, a Williams fő tesztmérnöke is értékelte a 21 éves londoni pilóta bemutatkozását: „Elég sok időt töltött már a szimulátorban Grove-ban, de más, amikor valóban autóba ülsz. Jó benyomást tett ránk sebessége és érettsége a nap során, és segített minket a karosszériával és aeróval való munkában. Pozitív nap volt, igazán jó munkát végzett.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: