DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso 21 év után találkozott Ayrton Sennával Barcelonában

Fernando Alonso, a Forma-1-es McLaren-Honda csapat pilótája beülhetett és tehetett pár kört Ayrton Sennának egykor sikereket hozó versenyautójával, az 1988-as McLaren-Honda MP4/4-el.

Különleges eseménynek adott otthont az elmúlt hétvégén Barcelona. A TAG Heuer és a McLaren együttműködésének 30. évfordulója alkalmából szervezett rendezvényen Fernando Alonso, a Forma-1-es McLaren-Honda csapat pilótája beülhetett és tehetett pár kört a sportág ikonikus sztárjának, Ayrton Sennának egykor sikereket hozó versenyautójával, az 1988-as McLaren-Honda MP4/4-el.

De előtte sor került egy nem mindennapi találkozóra is. Mielőtt beszállt a híres kocsiba megjelent mellette a színpadon az 1994-ben elhunyt Ayrton Senna hologramja. Abban a szerelésben „állt” a közönség elé, amelyben oly sok éven láthatták őt a nézők, köztük akkor még Alonso is, a lelátókon ülve, vagy a képernyők előtt szurkolva.

„Gyermekkorban feszült izgalommal néztem a Forma-1-es futamokat. Öröm volt nézni, ahogy Senna versenyzett és egymás után aratta a diadalokat. Megszeretette velem ezt a sportot és sokat nyomott a latban, hogy a nyomdokaiba akartam lépni, amikor elkezdtem a versenyzői karrierem. Épp ezért beülni az ő kocsijába, vezetni azt az autót, amelynek több mint 20 éve alig akadt ellenfele, óriási megtiszteltetés. Hihetetlen élmény és egy életre szóló emlék marad számomra ez az esemény” – mesélte Alonso, miután megtett pár kört Senna egykori versenyautójával a barcelonai Circuit de Catalunya versenypályán.

Az esemény videója:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: