DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 21. szombat
F1

Miért nem csalódottak a Lotus versenyzői?

Az utóbbi időben valamiért mindig a Lotus az az F1-es csapat, amely nagy elvárásokat támaszt saját magával szemben, aztán még nagyobbat esik: ezúttal a Q3-ba sem jutottak be. A pilóták mégis pozitív felhanggal értékeltek.

A mindig nagy volumenű fejlesztéseket, ezáltal pedig az erőviszonyok felkavarásának lehetőségét hozó Spanyol Nagydíj előtt még a Williamst célozták be, az idei év határozottan harmadik legjobb csapatát. Ehhez képest nem sikerült a Q3-ba jutniuk, Romain Grosjean a 11., Pastor Maldonado a 12. rajtkockából várhatja a holnapi startot. A várakozások hétvégéje ráadásul a szezon mélypontját is jelenti számukra, eddig legalább egy autójuk mindig az első tíz között végzett.



„Boldogok lehetünk azzal, ahol vagyunk a kvalifikáció után, reggel ugyanis azt sem gondoltuk volna, hogy a Q2-be bejutunk” – értékelt mégis pozitívan Romain Grosjean. „A P11 meglehetősen jó pozíció, a rajtrács tiszta oldalán, és számos új abroncsunk van a holnapi versenyre. Természetesen versenyző vagyok, és mindig többet szeretnék, de örültem, hogy harcolhattam délután, miután olyan nehézkesen kezdődött a hétvége.”

Az első pontjaira vadászó Pastor Maldonado sem kesergett az alakulat sajtóközleményében. „A kvalifikáció valójában nem nevezhető rossznak, ha figyelembe vesszük, hol álltunk tegnap és ma reggel, amikor nagyon keményen dolgoztunk, hogy megtaláljuk az autó egyensúlyát. Különböző stratégiákat alkalmaztunk az időmérőn, mivel láttuk, hogy az egykörös potenciálunk nem erős. Inkább a versenyre összpontosítottunk, és arra a stratégiára, hogy ott nyerjünk pozíciókat. Különösen annak örülhetünk, hogy egy extra új abroncsunk van a riválisokhoz képest” – magyarázta a venezuelai.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: