DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Manor: Örökkévalóság és hazai pálya

A tervezett programot futották az F1-es Spanyol Nagydíj pénteki napján a Manor pilótái, akik két okból is nagyon várták már, hogy visszaüljenek a volán mögé a katalán pályán.

A tervezett programmal együtt járt a szokásos eredmény is, ugyanis a piros-fehérek egyik edzésen sem tudtak kilépni az utolsó két helyről, de mind Stevens, és mind Merhi pozitívan értékelte napját. John Booth csapatfőnök pedig kiemelte, hogy erre a hétvégére kisebb aerodinamikai módosítással készültek, ami ugyan nem olyan nagymértékű, mint az előttük lévő csapatoké, de fontos a lépésről lépésre történő előhaladás során.



„Örülök, hogy végre visszaülhettem az autóba, az utóbbi három hét örökkévalóságnak tűnt!” – nyilatkozta Will Stevens, aki eddig mindhárom F1-es versenyét be tudta fejezni. „Pozitív hangulatban kezdtük a hétvégét, a programunknak megfelelően, és hogy most olyan pályán vagyunk, ahonnan korábbról már vannak tapasztalataink. Az autó még nem forrt ki teljesen, de jó volt hibamentesen nekivágni a hétvégének.”

A spanyol Roberto Merhi természetesen az otthoni környezetet emelte ki nyilatkozatában. „Nagyon élveztem a vezetést a hazai közönségem előtt, hiszen először láttak engem F1-es autóban. Természetes, hogy különleges érzés, és elégedett vagyok a napunk eseményeivel. A problémamentes edzések segítettek abban, hogy jó beállítást találjak. Délelőtt az aerodinamikai elemek tesztelését végeztem, délután pedig inkább a lágy abroncsokra helyeztük a hangsúlyt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: