DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 16. csütörtök
F1

Barcelonában megidézték Ayrton Sennát

A modern technika segítségével 21 évvel halála után ismét „a színpadra állhatott” a brazil F1-es legenda, akihez Fernando Alonso csatlakozott Barcelona legrégebbi színházában.

Egészen lenyűgöző módot választott a McLarennel immár három évtizede tartó partneri kapcsolata jubileumának megünneplésére a TAG Heuer: a technológiát kihasználva egyszerre állhatott a színpadon a wokingiak jelenlegi sztárja, Fernando Alonso, valamint e közös három évtized legsikeresebb versenyzője, Ayrton Senna.

A Teatre Principalban, azaz a legrégebbi barcelonai színházban gyűltek össze a jeles vendégek az eseményre, köztük a spanyolok kétszeres világbajnoka, valamint Senna unokahúga, Bianca. A brazil versenyző családja hozzájárult, hogy ezen a különleges módon idézzék meg a 21 éve elhunyt legendát, aki versenyautójával együtt jelent meg a színpadon.

A hologram archív hangfelvételek segítségével meg is szólalt Senna hangján: „Egyszerűen szeretem a versenyzést, a kihívást, hogy legyőzzek másokat. Amikor nagy rajtad a nyomás, az a cél, hogy te legyél az, aki képes összeilleszteni az agresszió és a számítás megfelelő kombinációját, ami a lehető legjobb eredményt hozza majd. És mindennél fontosabb, hogy tisztán és pontosan megértsd, mikor kell agresszívnek lenned, s mikor kell kiszámítanod a dolgokat. Ahhoz, hogy bajnok légy ezek kombinációjára van szükséged.”

Ezt követően Alonso kezdett beszélni, akinek nemrég megadatott a lehetőség, hogy vezethesse Senna első világbajnok autóját – az F1 történetének egyik legjobbját, az MP4/4-et. „Úgy nőttem fel, hogy néztem, ahogy Ayrton versenyez, ő volt a példaképem. Még mindig tisztán emlékszem, ahogy azok a piros-fejér McLarenek az élmezőnyben csatáztak a nyolcvanas-kilencvenes években. Ez az egyik legrégebbi emlékem a Formula-1-ről, egy olyan élmény, melynek szerepe volt abban, hogy versenyezni akarjak.”

„Az, hogy beülhettem Ayrton egyik versenygépébe, igazán megható tapasztalat volt, az pedig egyenesen hihetetlen, hogy ezt épp azzal az autóval tehettem meg, amellyel az első világbajnoki címét szerezte, amely az F1 egyik legikonikusabb és legsikeresebb alkotása” – mondta a kétszeres világbajnok, aki 2007 után idén tért vissza a McLarenhez.

 

A MEEX különleges akciójának köszönhetően most mindössze 8990 forintért látogathat ki a Magyar Nagydíj három napjára mindenki, aki érvényes diákigazolvánnyal rendelkezik. Az ajánlat részleteiről itt olvashatsz részletesen.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: