DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 16. kedd
F1

Hamilton szíve a Mercedesé, hamarosan aláír

A Mercedesnél tagadták azokat az értesüléseket, melyek szerint már aláírták a kétszeres F1-es bajnok szerződését, de azt maga Hamilton is elismerte, hogy tervei szerint két héten belül sor kerül erre.

A német Sport Bild arról számolt be, hogy Lewis Hamilton aláírta új szerződését a Mercedesszel, mely 2018-ig szól, s opciós jogot tartalmaz további két esztendőre. A lap szerint, ha érvényesítik ez utóbbi záradékot, azaz a brit egészen 2020-ig a Mercedesnél marad, akkor összesen 175 millió euró (azaz mintegy 52 milliárd forint) feletti összeget kereshet meg öt év alatt.

A Mercedes azonban nem erősítette meg ezt az értesülést, bár Niki Lauda nem is tagadta határozottan a dolgot: „Nem nyilatkozhatok erről. Amíg nem hivatalos a dolog, semmit sem mondhatok. Be kell tartanom a játékszabályokat” – idézi a grandprix.com a háromszoros világbajnok egykori versenyzőt.

hamilton_nyil_austHamilton viszont a Bild am Sonntag hasábjain hangsúlyozta, hogy bár még valóban nem írta alá a szerződést, ez csupán idő kérdése: „Szeretném, ha minden el lenne intézve a következő, barcelonai versenyig” – idézi a lap a címvédő listavezetőt, aki a sajtónak nyilatkozva a Ferrarihoz szerződés lehetőségéről is beszélt, ami pletyka szintjén többször felmerült az elmúlt időben:

„Nemigen tudom elképzelni, hogy más autót vezessek a Mercedesen kívül. Persze soha ne mondd, hogy soha, nem is tettem még ezt soha, mindenesetre örömmel vezetnék Mercedest egész hátralévő karrierem során. A kapcsolatom velük olyan, mint egy házasság, erre most azt kérdezik tőlem, nem tetszik-e jobban egy másik nő... A szívem a Mercedesé!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: