DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Williams: A Ferrarinak sokkal több pénze van

Nagyjából háromszor akkora a költségvetése, mint nekik – ezzel magyarázzák a grove-i kiscsapat vezetői, hogy nagyon-nagyon nehéz lesz utolérni az F1-es konstruktőri bajnokság másodikját.

Míg a Mercedes továbbra is a mezőny legütőképesebb autója maradt, most már kétség sem fér hozzá, hogy az üldözőboly élén őrségváltás történt: tavaly főleg a Red Bull és Williams váltotta egymást ebben a pozícióban, idén azonban eddig a Ferrari minden egyes versenyen második helyet foglalt el a csapatok sorrendjében. Ugyanezt hangsúlyozta a Williams teljesítményért felelős igazgatója, Rob Smedley.

„Az első négy verseny után már látni lehet az erőviszonyok egyensúlyát” – idézi a GMM a szakembert. „Fejlesztések egy sorozatát készítjük elő Barcelonába, de a Ferrari utolérése nagyon nehéz lesz. Már most jó potenciált nyertünk ki autóinkból. Ez a munka pedig folytatódik, de nem számítunk arra, hogy gyorsan sikerül megnövelni tempónkat.”



„És azt sem felejthetjük el, hogy olyan csapatok vannak mögöttünk, mint a Red Bull, amely hatalmas szervezet, jól felszerelt, és igencsak jelentős forrásai vannak. Ha megoldják az összes problémájukat, sokkal jobban fognak teljesíteni, mint most. Általánosságban minden riválisunk nagyon erős” – folytatta Smedley.

Felipe Massa Bahreinben rámutatott, a Williams sokkal kisebb költségvetéssel működik, mint a Ferrari. Ugyanezt ismételte meg Claire Williams csapatfőnök-helyettes is. „A harmadik hely miatt semmi okunk nincs szégyenkezni. Mindig is mondtam, a lényeg az, hogy keményebben és okosabban dolgoz, mint mások. A McLarenhez és Ferrarihoz hasonlóknak mindig sokkal több pénzük volt, mint nekünk, és tizenhat bajnoki címet nyertünk ellenük” – mondta a brit Sky televíziónak.

„Hallottam, hogy a Ferrari újabb 100 milliót csoportosít át a fejlesztésekre, azon felül, amit eddig rászántak – és az annyi, mint a mi teljes költségvetésünk! Őszintén megvallva, szeretnék nyerni ellenük, a büdzséjük harmadából.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: