DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 21. szombat
F1

A Lotus megszerezte idei első pontjait

Miközben Pastor Maldonado futama csattanással ért véget, Romain Grosjean szezonja első pontjait szerezte meg. Az F1-es csapat reméli, hogy innentől lendületbe jön.

Nem kezdődött szerencsésen a Lotus 2015-ös szezonja, az évad első két futamán egyik versenyzőjük sem fért be a legjobb tíz közé – Ausztráliában és Malajziában valójában két autóval csak egy célba érést tudtak felmutatni, Romain Grosjean 11. lett a sepangi nagydíjon. A francia Sanghajban a nyolcadik rajtkockát szerezte meg, ezúttal pedig élt is a lehetőséggel, a futamon hetedikként futott be, csak a Mercedes, Ferrari és Williams párosai végeztek előtte.

Dppi_00115003_633_1



„A tőlünk telhető legjobb munkát hajtottuk végre ma, elégedettséggel tölt el, hogy megszereztük a csapat szezonjának első pontjait. Büszke vagyok mindenkire, aki Enstone-ban és a pályán dolgozott” – idézi Grosjeant a csapat sajtóközleménye. „Nem volt könnyű pálya, sok kanyar igénybe veszi az autó elejét, amit nem kifejezetten szeretünk. A rajtunk azonban erős volt, és az etapok legnagyobb része is jól ment. Jó munkát végzünk az autó fejlesztésével versenyről versenyre, nagyszerű végre pontokat szerezni. A következő futam is ígéretes lehet” – utalt Bahreinre, ahol eddigi három versenyéből kétszer állt dobogóra, 2012-ben karrierje első pódiumát szerezte a szahíri aszfaltcsíkon.

„Romain erősen teljesített egész hétvégén, a hetedik hely csak a jutalom érte” – dicsérte Federico Gastaldi csapatfőnök-helyettes a versenyzőt. „Kevésbé volt jó verseny Pastor számára. A csapatot megerősítette Romain eredménye, és azt várjuk, hogy növeljük a pontok számát Bahreinben.”

Pastor Maldonado egy ideig Romain Grosjean mögött haladt a nyolcadik helyen, hibája a bokszutcabejáratnál azonban jelentősen visszavetette, végül pedig a Jenson Buttonnal való ütközés miatt kellett feladnia futamát, háromból harmadik alkalommal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: