DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 21. szombat
F1

Amikor Maldonadót lökik ki

Idén már a második versenyen keveredett balesetbe a Lotus F1-ese, Pastor Maldonado, azonban teljesen önhibáján kívül: egy előzési manőver közben Jenson Button hátulról találta el.

A 2015-ös szezonban Maldonado még egyetlen alkalommal sem jutott el a kockás zászlóig, Ausztráliában az első körben esett ki, Malajziában fékhiba miatt búcsúzott. Kínai Nagydíja ígéretesen indult, egy időben a pontot érő nyolcadik helyen is haladt, utolsó kiállásánál azonban rengeteg időt veszített, amikor a bokszutca bejáratát alaposan elmérte. Nem sokkal később megpördült, így került a McLarenek közé. Miután megelőzte őt, a célegyenesben Jenson Button vissza akarta venni pozícióját, de hátulról eltalálta a vétlen venezuelait, akinek a Lotusban keletkezett sérülés miatt ki kellett állnia.



„A verseny akkor romlott el, amikor a bokszba mentem. A belső oldalon blokkoltak a kerekek, meg kell még néznünk, mi történt pontosan. Nem számítottam rá, itt teljesen elvesztettem a versenyt” – nyilatkozott a futam után a Sky Sportsnak Maldonado, aki minden bizonnyal azt gondolta, ettől már csak jobban alakulhat helyzete. „Nem hittem azt sem, hogy összeérünk Jensonnal. Jót csatáztam vele és Fernandóval. Azt hiszem, a fékezési pontját mérte el. Teljesen lecsúsztunk az ívről, a DRS-e nyitva volt, és egyszerűen hibázott egyet.”

Eközben Romain Grosjean 7. helyével a Lotus első pontjait szerezte meg, amiből Maldonado is erőt merőt. „Másrészről ez volt az első alkalom, hogy szoros versenyben álltunk a többiekkel, a potenciál bennünk rejlik. Az autó versenyképes, nagyon kiegyensúlyozott volt a versenyen. Az időmérőn még többet kell találnunk, de a futamon a tempónk abszolút ott van.”

A balesetet okozó, majd 13. helyen célba erő Buttont öt másodperces büntetéssel – ezzel egy helyet veszített Carlos Sainzzal szemben – és egy büntetőponttal szankcionálták.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: