DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Button harcolni akart a riválisokkal

A McLaren idénykezdetéhez képest egész pofás eredményeket produkáltak a srácok a szabadedzések során, de egyik pilótájuk sem jutott tovább a Q1-en. Ennek fényében érthető Button csalódottsága.

Pedig reményteljesen indult a Kínai Nagydíj hétvégéje: Fernando Alonso és Jenson Button is sokkal előrébb végeztek az edzéseken, mint amilyen időket a csapat produkált az évad első hétvégéje során – ennek ellenére az időmérős eredmény ugyanolyan kiábrándító volt, mint Melbourne-ben és Sepangban. A spanyol pilóta nem szűnt meg pozitívnak maradni a Q1-es kiesés után, Button a BBC Radio 5 Live-nak adott nyilatkozata azonban érthető csalódottságról árulkodott.



„Az autó nem volt túl rossz, ezért érdekes, hogy hiába van meg az egyensúly, a köridők nem mutatnak javulást” – mondta a 2009-es világbajnok. „Komoly fejlesztéseket hoztunk erre a hétvégére, de az időmérő egyszerűen nem akart összeállni. Az autó egyensúlyával viszont elégedett vagyok. Remélem, hogy harcolhatok az előttem lévő autókkal, de a kvalifikáció előtt is azt hittük, hogy meccsben leszünk velük” – tette hozzá Button.

A britnek annyi öröme lehet a vasárnapi verseny előtt, hogy a 17. helyre hozta be az MP4-30-ast, eggyel megelőzve Fernando Alonsót. Az viszont még mindig szomorú lehet számukra, hogy ezúttal is csak az éppen összeálló – és végre teljes programot futó – Manort sikerült megelőzniük. A verseny ettől csak jobb lehet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: