DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 30. hétfő
F1

Alonso - A rajthely változatlan, a javulás óriási

Bár Fernando Alonso a 18. helyen végezve ismét csak a két Manort tudta felülmúlni az időmérőn, továbbra sem tud betelni a McLaren által tett előrelépések nagyságával.

Pusztán a helyezéseket elnézve nem derül ki, hogy a McLaren mekkora javuláson ment át két hét alatt, hiszen ugyanúgy a 17. és a 18. pozícióban végeztek, utolsóelőtti csapatként, mint Malajziában. Az ismét csak a sereghajtó Manorokat legyőző Alonso azonban rámutat, hogy nem szabad hinni a látszatnak - az MP4-30 ugyanis rengeteget gyorsult, és már karnyújtásnyira van a középmezőnytől.

Dppi_00115002_306



„Abban a pozícióban állunk, amelyben lennünk kell, és amit megérdemlünk jelenleg” - ismerte el a spanyol. „Javulnunk kell, de ami azt illeti, ezen a hétvégén hatalmas előrelépést tettünk. Malajziában még közel három másodperc volt a lemaradásunk az élboly mögött, most viszont már csak kettő, míg a középmezőnytől két tizedre vagyunk. Az eredmények alapján újabb 5-6 tizedet javultunk erre a versenyre, és nagyon megnyugtató látni, hogy helyes irányba haladunk.”

Alonso bár csak négy ezreddel, de ismét alulmaradt Buttonnal szemben a kvalifikáción. Ezen a ponton persze még ő sem a csapattárs elleni csatát, hanem a tanulási folyamatot helyezi előtérbe.

„Holnap remek jutalom lenne, ha befejeznénk a versenyt. Malajziában mindkét autóval kiestünk, és mivel problémákat próbálunk megoldani és új dolgokat tanulni, ezért az lenne a legjobb, ha holnap mindketten célba érnénk” - bizakodott a kétszeres bajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: