DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Agresszív lesz Kínában a Renault

A Red Bull és Toro Rosso motorszállítója a megváltoztatott stratégiától magasabb csúcssebességet vár az egyenesekben, az F1-es rivális csapatok közül pedig a Williamst célozza meg.

A Renault nagy hátrányban kezdte a 2015-ös szezont – kaptak is érte kritikát bőven első számú csapatuktól, a Red Bulltól –, Malajziára azonban érezhető javulás történt mind megbízhatóság, mind vezethetőség terén. A francia márka készen áll arra, hogy Sanghajban következő lépcsőfokot tegyen meg, ezúttal a teljesítménnyel a fókuszban.

„Malajziában közelebb kerültünk ahhoz a szinthez, amelyet a 2014 végi normál vezethetőségnek tekinthetünk” – mondta a Renault műveleti igazgatója, Remi Taffin. „Kínában kis lépéseket fogunk megtenni előre. Folytattuk intenzív tesztprogramunkat, és újabb eredményeket fogunk látni Sanghajban.”



„A teljesítmény ugyancsak javulást mutatott Malajziában, habár valamennyit tartalékoltunk belőle, hogy a megbízhatóságra vigyázzunk. Most már magabiztosabbak vagyunk ezen a területen, megengedhetjük, hogy agresszívabbak legyünk, jobb eredményeket várunk az egyenesekben, magasabb csúcssebességekkel. Hetedik, nyolcadik, kilencedik és tizedik helyen értünk be Malajziában, a módosításokkal pedig azt reméljük, hogy még előrébb leszünk.”

A Red Bull-lal ellentétben a B-csapat, a Toro Rosso eddig igen elismerően nyilatkozott a Renault munkájáról – nekik nincs okuk a panaszra, még a konstruktőri bajnokságban is az első számú istálló előtt állnak. „A Toro Rosso megmutatta, hogy alapjaiban véve jó autója van, a versenyzők magabiztosak. A Red Bull pedig biztosan felül fog kerekedni a Malajziában tapasztalt problémáin” – tért ki erre a kérdésre Taffin, aki egy rivális csapatot is megcélzott: „A vezethetőség és általános teljesítmény javulásával remélhetőleg a Williams autóival harcolhatunk, és újabb pontokat ragadhatunk meg Kínában.”

#

Egyedi külsővel és ajándékokkal is elérhető mostantól a Száguldás és Cirkusz 2014-2015. Az évösszefoglaló-beharangozó könyvet megvásárlóknak Monster Energy csomagot küldünk és egy nyereményjátékban is részt vesznek. További részletek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: