DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

A Toro Rosso nem győzi dicsérni a Renault-t

Az embernek tényleg az lehet az érzése, mintha a Red Bull és a Toro Rosso nem is ugyanazon márka motorjait használnák. Az energiaitalosok két F1-es istállója teljesen más hozzáállást tanúsít a Renault-val szemben.

Míg a Red Bull a tavalyi év frusztrációját követően idén is a Renault kritizálásával kezdte a szezont, a fiókcsapatot lenyűgözte, hogy már az év első két versenye között is mekkora előrelépést tettek a franciák, ami az eredményeikben is megmutatkozott.

Dppi_00115002_462



„Azt kell mondanom, a Renault komoly előrelépést tett Melbourne-höz viszonyítva - ott még voltak olyan problémák, amelyek visszavetettek minket, például a vezethetőséggel kapcsolatban” - nyilatkozta a Toro Rosso technikai igazgatója, James Key. „A Renault azonban szép munkát végzett, és Malajziában már olyan dolgokat kaptunk tőlük, amelyekkel a versenyzőink nagyon elégedettek voltak. Még mindig nem tökéletes, de sokkal jobb, mint az első futamon. Szükségünk is volt erre az extra teljesítményre, hiszen a Ferrari előrelépett, a Mercedes pedig továbbra is erős.”

A 2015-ös szezont a Toro Rosso annak ellenére is erősebben kezdte a Red Bullnál, hogy két teljesen újonc versenyzővel állnak fel - jelenleg egy ponttal előzik meg a pontversenyben az anyacsapatot. A Red Bull és a Renault eközben már lefolytatott néhány szópárbajt a nyilvánosság előtt, egymást hibáztatva az autó gyenge teljesítményéért. A felek aztán Sepangban mintha megbékéltek volna egymással.

„Számunkra a szezon igazából Malajziában indult be” - mondta a nehéz évkezdésről a Renault műveleti igazgatója, Remi Taffin. „Kínára a Red Bull is megoldja a problémáit, és a móka csak akkor kezdődik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: