DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 17. hétfő
F1

„Alonso kilátásai nagyon jók a McLarennél”

Honfitársai bíznak abban, hogy Fernando Alonso sikerre vezetheti régi-új F1-es csapatát. A fenti szavak Carlos Graciától, a spanyol motorsport-szövetség elnökétől származnak.

A kétszeres világbajnok öt évet töltött el a Ferrari színeiben, ahol 11 futamgyőzelmet szerzett, és többször harcban állt a bajnoki címért, az áhított trófeát azonban nem sikerült megszereznie. Ezért cserélte le végül a vörös overallt a McLaren fehérjére, abban a reményben, hogy a Honda támogatásával sikerül harmadszor is eljutnia a Formula-1 trónjára. Az új autó lemaradása azonban sokkal nagyobb, mint a Ferrarié bármikor is volt.



„A Ferrari-történet túlságosan komplikált volt” – támogatta Alonso csapatváltását Carlos Gracia az El Confidencial lapnak adott interjúban. „Szívesen megnéztem volna Fernandót ebben a Ferrariban, de a kilátásai így is nagyon jók, és tiszteletben kell tartanunk a döntését. A Honda nem azért tért vissza, hogy néző legyen, és miközben a Ferrariról beszélünk, a McLaren egy ugyanolyan nagy hagyományokkal rendelkező csapat, amely minden eszközt fel fog használni, hogy fejlessze az autót. Azt hiszem, Spanyolországtól vagy Monacótól fogva már harcban lesz, ha nem a győzelemért, akkor a dobogóért.”

Nem Gracia az egyetlen spanyol, aki úgy véli, Alonso helyesen döntött, amikor csapatot váltott. A Manor versenyzője, Roberto Merhi szerint sem kell a kétszeres bajnoknak bánnia, hogy épp akkor távozott a Ferraritól, amikor az istálló visszatért a győztesek közé.

„Senki sem számított arra, hogy ilyen ugrást fognak megtenni. Ezek a kritikák nem indokoltak. A Formula-1 egy nagyon komplex sport, emiatt a csapatválasztás sokszor puszta szerencsejáték. Várjunk, és lássuk meg, hogy mi történik az év végére, vagy talán néhány éven belül, mivel mindig azt mondta, középtávra köteleződött el” – mondta Merhi a Marca lapnak, aki úgy véli, a McLaren már most nagyot lépett előre. „Ausztrália és Malajzia között sokat fejlődtek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: