DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 20. csütörtök
F1

Pastor, hogy fogsz túljutni az első kanyaron?

A Lotus F1 Team zseniálisat alkotott a Kínai Nagydíj előtt kiadott hivatalos futamelőzetesében, melyben a szokásos sablonnyilatkozatok helyett kötetlen hangvételű interjúkat tettek közzé pilótáikkal.

A Romain Grosjeannal készített interjú egyes részleteiből már tegnap szemezgettünk, a franciát többek között a Sergio Perezzel történt koccanásáról és az azt követő 360 fokos piruettről is kérdezte csapata, és a válaszadásban is brillírozott a pilóta.

Csapattársa, Pastor Maldonado eddig a szezon egyik versenyét sem úszta meg az első kanyarban elszenvedett koccanás nélkül – Melbourne-ben önhibáján kívül esett ki, miután a nagy tumultusban hátulról meglökték, míg Sepangban Valtteti Bottasszel ért össze, aminek következtében defektet kapott. A Lotus többek között ezzel kapcsolatban is feltett neki egy az előzmények, illetve a venezuelai törő-zúzó hírneve ismeretében némileg tréfásan ható kérdést. Íme:



- Sanghajban hogyan tervezed átvészelni az első kanyart?

- Egy F1-es nagydíj első kanyarja mindig izgalmas momentum, amelyben vékony mezsgyén kell egyensúlyoznod a pozíciónyerés lehetősége és a pozícióvesztés kockázata között. Az idei szezon első két versenyen egyértelműen másik versenyzők által okozott balesetek áldozata voltam, néha ilyen a versenyzés. Sanghajban az első kanyarok elég érdekesek. Az első jobbosra egy elég hosszú egyenes visz rá, ami viszont egyből átmegy egy szűk balosba, úgyhogy elég sűrű lehet majd ott a történet!

Hangzott Pastor válasza, ami így első olvasatra nem igazán tűnik meggyőzőnek, hiszen csapata aligha azt a választ várta tőle erre a kérdésre, hogy bizony Kínában is lesznek izgalmak az első néhány kanyarban… Ők alighanem jobban vágynának már egy feltűnésmentes, csöndes versenykezdésre, amely után jó eséllyel indulhatnak harcba a pontszerző helyekért. 

Maldonado szerint mindenesetre az autó teljesítménye megvan ehhez. „Az autó potenciálja ott van, egyszerűen csak mindent össze kell raknunk, és az eredmények is jönni fognak. Én arra számítok, hogy Kínában is hasonló erőt képviselhetünk majd, mint az első két hétvégén, azaz az időmérőn és a futamon is a top10-be kerülésért harcolhatunk. Bízom a jó szereplésben” – tette hozzá a venezuelai. 

#

Egyedi külsővel és ajándékokkal is elérhető mostantól a Száguldás és Cirkusz 2014-2015. Az évösszefoglaló-beharangozó könyvet megvásárlóknak Monster Energy csomagot küldünk és egy nyereményjátékban is részt vesznek. További részletek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: