DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 15. szombat
F1

Lotus: Le lehet győzni a Mercedest

Az eddig kifejezetten balszerencsés enstone-i csapat a Ferrari malajziai sikeréből merít erőt, céljuk pedig az, hogy az olaszokkal és németekkel is felvegyék a harcot.

A Lotus nem kezdte szerencsésen 2015-ös szezonját, biztató teszttempója ellenére nulla ponttal áll a konstruktőri bajnokság végén a McLaren és Manor társaságában, eddig csupán Romain Grosjean tudott célba érni Malajziában, ahol 11. lett. Ezen a versenyen Sebastian Vettel megverte a legyőzhetetlennek gondolt Mercedeseket, ami motiváló erőként hat a Lotus számára.

„A szezon hosszú, mi pedig ugyanezt próbáljuk majd megismételni” – kezdte Nick Chester, a csapat technikai igazgatója, a Mercedes megelőzésére utalva. „Láthattuk, hogy a Ferrari jelentősen fejlődött a téli hónapokban, és úgy tűnt, a forró pálya Sepangban kedvezett nekik. Az autójuk fejlődött, a stratégiájuk jó volt, ők pedig ezt mind összefogták, és megszerezték a győzelmet. Ez megmutatta, hogy elegendő fejlesztéssel még a Mercedest is le lehet győzni, ami jó a sport számára.”



„Nyugodtak lehetnek afelől, minden tőlünk telhetőt megteszünk a Lotusnál azért, hogy a Mercedesre, Ferrarira és minden más csapatra a legnagyobb kihívást jelentsük az év folyamán” – nyilvánította ki az alakulat szándékát Chester, aki elárulta, Kínába több fejlesztést fognak szállítani. „A karosszérián lesznek frissítések elöl és hátul. A csomag elsősorban a leszorítóerőn hivatott javítani.”

Az egy hét múlva esedékes Kínai Nagydíjon mindenesetre még aligha az ezüstszínű autókat fogják üldözni, először is Romain Grosjeannak és Pastor Maldonadónak egyaránt első idei pontjait kell majd megszereznie.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: