DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Ilyen kapcsolatban állt Hamilton a Ferrarival

A brit főnöke a Mercedesnél, Toto Wolff humorosan megjegyezte, F1-es versenyzője valóban beszélt a Ferrarival: akkor, amikor 1,4 millió dolláros autót vásárolt tőlük.

Lewis Hamilton egy verseny után vezeti a 2015-ös bajnokságot, szerződése azonban továbbra sincsen az elkövetkezendő évekre. Ez adott táptalajt a pletykáknak, amelyek azt feltételezik, hogy a kétszeres világbajnok kapcsolatban áll a Ferrarival, amely alternatív megoldás lehet F1-es jövőjét illetően. Toto Wolff nem cáfolta, hanem egyenesen megerősítette ezt a spekulációt.

„Igen, Lewis valóban kapcsolatban állt a Ferrarival” – mondta a Sport Bildnek, majd jókedvűen hozzátette: „Nemrég vásárolt ugyanis egy LaFerrarit.”



A LaFerrari az olaszok különleges szuperautója, amelynek ára 1,4 millió dollár. Korábban Sebastian Vettel Red Bull-versenyzőként vett egyet az olaszok autói közül, ám a Formula-1-es csapatérdekekre való tekintettel titokban kellett tartania azt. Wolff azonban nem kifogásolja, hogy versenyzője egy rivális márka autójával közlekedik az utakon. „Nincsen problémánk ezzel.”

A felek állítása szerint közel a megegyezés a szerződéshosszabbításról, amennyiben viszont mégsem valósulna meg, a csapatnak új élversenyző után kellene néznie: Wolff korábban kijelentette, Fernando Alonsót tudná elképzelni a pozícióban. Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója a spanyol El Pais lapnak elmondta, a katasztrofális kezdet ellenére „egyáltalán nem” aggódik, hogy a kétszeres világbajnok egyetlen szezon után otthagyja a csapatot.

#

Egyedi külsővel és ajándékokkal is elérhető mostantól a Száguldás és Cirkusz 2014-2015. Az évösszefoglaló-beharangozó könyvet megvásárlóknak Monster Energy csomagot küldünk és egy nyereményjátékban is részt vesznek. További részletek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: