DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Symonds: Susie Wolff nem tartalékversenyző!

Pat Symonds futam utáni szavaiból úgy tűnik, hogy teljesen kizárt Susie Wolff F1-es bemutatkozása, még abban az esetben is, ha Valtteri Bottas nem tudja majd vállalni a malajziai részvételt.

A Williams technikai igazgatója, Pat Symonds a Sky Sports F1-nek nyilatkozott az Ausztrál Nagydíjat követően, ahol Felipe Massa a harmadik rajtkockából indulva a negyedik helyet szerezte meg. Amikor az erőviszonyokról kérdezték, a brit szakember a Mercedes mellett egyelőre a Ferrarit is maguk elé sorolta, s emellett azt is kiemelte, hogy az olaszok erőforrása egy körön már képes a Mercedes-motor teljesítményére.

Symondsot ezt követően arról is megkérdezték, hogy mi várható abban az esetben, ha Valtteri Bottas nem állhat rajthoz Malajziában sem. A finn versenyző háta a tegnapi időmérőn egy ártalmatlan féktávon sérült meg, így ma el sem indulhatott a futamon. „Soha nem láttam ennyire csalódottnak egy versenyzőt” – mondta Symonds pilótájáról. Mivel az autóval Bottas teljesítette az összes edzést, a Williamsnek nem volt lehetősége mást nevezni helyette a futamra, Sepangban viszont természetesen lehetőséget kaphat(na) a tartalékpilóta...

susie_sisak



Eddig a pontig azt gondolhattuk, hogy ez történelmi pillanatot hozhat, évtizedek után először rajthoz állhat egy nő egy Formula-1-es futamon, hiszen a Williams harmadik számú versenyzőjének Susie Wolffot tarthattuk. Amikor azonban arról kérdezték Symondsot, hogy Bottas sérülése megnyithatja-e az utat a brit versenyzőhölgy számára, a technikai szakember meglepő módon azt felelte, hogy Wolff nem a Williams tartalékversenyzője. „Jelenleg nincs tartalékversenyzőnk.”

Ezzel Symonds tulajdonképpen kijelentette, hogy nincs esély Wolff bemutatkozására, és azt is hangsúlyozta, hogy a hölgy épp úgy tesztpilóta, mint Alex Lynn. „Vannak terveink erre az esetre” – mondta a pótlásról, azaz esetlegesen egy harmadik név lehet a helyettes adott esetben. A Twitteren azonnal nagy vihart kavart az interjú, egy ismert cseh rajongó így értékelte a technikai szakember szavait: „Szóval Pat Symonds tulajdonképpen most fokozta le Susie-t egy olyan pilótává, aki csak promóciós szempontok miatt van náluk?”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: