DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 22. vasárnap
F1

Egy kört sem fejezett be a Lotus

Kétségkívül az enstone-i csapat volt az F1-es Ausztrál Nagydíj legbalszerencsésebbje: Grosjeant műszaki probléma állította meg, Maldonado önhibáján kívül ment falnak – épphogy a lámpák kialudtak.

„Micsoda bosszantó nap!” – nyilatkozott a verseny után Federico Gastaldi csapatvezető-helyettes, szavai pedig kiválóan összefoglalják, mit érezhetett a Lotus a szezonnyitó nagydíj után, pontosabban már közben. Az új Mercedes-motorral biztató teszteredményeket felmutató csapat párosából Pastor Maldonado az első kanyarban búcsúzott, mivel a sűrű mezőnyben meglökték hátulról, Romain Grosjean pedig a kör végén állt ki a bokszba.

„Elvesztettük az erőt a formációs körön, egy technikai hiba történt, amelyet továbbra is vizsgálunk” – magyarázta a korai befejezést Grosjean, aki a biztató 8. helyről, egy pozícióval Maldonado elől indulhatott. „Nem így akarod befejezni a versenyed, de tudjuk, hogy az autó jó, és mérföldekkel előbbre járunk, mint tavaly. Új alkatrészek fognak érkezni a következő versenyeken, ezért még több teljesítmény jöhet. Az első verseny mindig nehéz, sosem tudhatod, mi történhet, ma sajnos balszerencse jutott nekünk, de nem számít. Továbbra is bizakodó vagyok az évvel kapcsolatban.”



Pastor Maldonado kiesését egy első kanyarbeli láncreakció okozta (a fenti képen látható): Carlos Sainz Jr. mögött három versenyző, Kimi Raikkönen, Felipe Nasr és Maldonado is egymás mellett haladt, a tömörülésben Nasr koccant Raikkönnel, aztán a másik oldalon a venezuelaival is. Az első futamon mindössze pár száz méterig jutó versenyző szintén arra koncentrál, mit hozhat az év további része.

„A versenyzés ilyen” – mondta a Lotus 30 esztendős pilótája, akinek pályafutása során bőven kijutott hasonlóból. „Túl sűrűn voltunk az elején a szűk kanyarban. Csak azt éreztem, hogy hátulról eltaláltak, nem láttam, mi történt. Csalódott vagyok, mert nagyszerű esély lett volna arra, hogy remek versenyünk legyen. Jó hétvége volt a mai napig, bizakodásra ad okot, két hét múlva ismét a pontokért fogunk harcolni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: