DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 26. szerda
F1

Így értékelik a Manor-pilóták a két edzést

Nem mi beszélünk félre: a Manor ugyanis sajtóközleményt küldött ki, amely címe alapján az első és második F1-es szabadedzés eseményeiről szól. A pályán persze egy métert sem tettek meg.

Nagy reményekkel és persze hatalmas erőfeszítések árán jutott el a tavalyi Marussiára épülő – és az együttes két pontot szerző autóját 2015-ös szabályok szerint átalakító – csapat a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjra. A télen egyáltalán nem tesztelő alakulat csak ott szembesült vele: hiányoznak a motorvezérlő szoftver 2014-es adatai, emiatt pedig be sem tudják indítani autójukat. A csapat két versenyzője kénytelen volt kihagyni a két pénteki szabadedzést, miközben a szakemberek megoldást próbálnak találni a problémára.



Ennek ellenére a Manor kiküldte az ilyenkor megszokott sajtóközleményét, „2015-ös Qantas Formula-1-es Ausztrál Nagydíj – Első és második szabadedzés” témamegjelöléssel, és a történtekkel teljesen ellentmondó „Pozitív hangulat a világ túloldalán” címmel. A versenyzők a következőképp nyilatkoztak:

„Nagyszerű dolog itt lenni végre Melbourne-ben” – kezdett az istálló először megnevezett pilótája, Will Stevens. „Az elmúlt hetek kihívásai után ez már magában fantasztikus eredmény. Sosem volt könnyű feladat, hogy az autókat első alkalommal pályára vigyük. Nem tudtunk tesztelni az előszezonban, ezért ezeket a kihívásokat a mezőnyben, egy versenyhétvége kontextusában kell megtapasztalnunk. A fiúk kiváló munkát végeznek, ezért mi, versenyzők most annyit tehetünk, hogy türelmesek leszünk, és támogatjuk őket.”

Roberto Merhi megemlítette, nem örült kifejezetten a teljes nap elvesztésének – de általánosságban boldog talán-bemutatkozó hétvégéjén. „Természetesen vártam első tapasztalataim az autóval, de tudtuk, hogy nem lesz könnyű feladat kihajtani a pályára. Ezek a dolgok időbe telnek, a csapaton belül pedig mindenki hihetetlenül keményen dolgozik. Jobb napban reménykedünk holnapra. Különleges érzés itt lenni az első nagydíjhétvégémen, ezért nem vagyok túlságosan csüggedt. Elérünk oda, ahol lennünk kell” – zárt a spanyol újonc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: