DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 29. szombat
F1

Nem tudni, mikorra lesz rajtra kész a Manor

Bár a Marussia utódcsapataként az F1-be érkező Manor az utolsó pillanatokban megkapta az FIA-tól az Ausztrál Nagydíjon való induláshoz szükséges rajtengedélyt, és autóival és felszereléseivel együtt oda is ért Melbourne-be, ám a pályán egyelőre még nem láthattuk őket.

Ennek prózai oka van: egyelőre nem indult be egyik autójuk sem. A hiányzó szoftveradatok okoznak nekik rendkívül nagy kellemetlenségeket, amik még akkor keveredtek el valahol, amikor a kiscsapat felszámolás alatt állt. A feladat összetett, mivel nem egyszerűen a különböző alkatrészek működését irányító szoftvereket kell most önerőből üzembe helyezniük, de azt is el kell érniük, hogy a különböző rendszerek kommunikáljanak egymással.

Amíg ez nem történik meg, addig a csapat két pilótája, Roberto Merhi és Will Stevens a bokszból kénytelen szemlélni az Ausztrál Nagydíj eseményeit, amint azt a pénteki két szabadedzésen is tették.



A csapatvezetők sajtótájékoztatóján Graeme Lowdon elnök-vezérigazgató elmondta, még mindig nem tud biztosat mondani afelől, mikor láthatjuk először pályán közlekedni a Manor átmeneti versenygépét, abban viszont biztos, hogy ez csak idő kérdése lehet. 

„Őszintén nem tudom, hogy mikor tudunk csatlakozni a többiekhez a pályán, de ami felől biztosítani tudok mindenkit, az az, hogy gőzerővel és teljes erőbedobással dolgozunk a problémamegoldáson. Ez nem egyszerűen egy szoftverprobléma, sok gonddal küzdünk jelenleg, ami nem meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy milyen rövid idő alatt mennyi munkát kellett elvégeznünk. Ezek teljesen szokványos problémák, de egyszerre csak egynek a megoldására kell koncentrálnunk, ezért egyelőre nehéz jóslatokba bocsátkoznunk azt illetően, hogy mikor hajthatunk először pályára” – árulta el a Manor istálló vezetője. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: