DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 26. szerda
F1

Merhi nem a pénz miatt kapta meg a Manor ülését

A Manor újonnan igazolt spanyol versenyzője nem tudja, hogy meddig versenyezhet a csapatnál, de kategorikusan kijelentette, nem a pénz miatt kap lehetőséget Will Stevens mellett.

Ahogyan reggel a Formula.hu is hírt adott róla, Roberto Merhi lett a Manor második versenyzője, így három nappal az Ausztrál Nagydíj első szabadedzése előtt teljessé vált a 2015-ös rajtrács. A spanyol versenyző tavaly éppen hogy alulmaradt a Carlos Sainz-cal szemben a WSR bajnoki címéért futott versenyben, és nem tapasztalatlanul ül bele a kiscsapat autójába, hiszen három 2014-es szabadedzésen is vezethette a Caterham autóját.



A Manor közleményében az állt, hogy Merhi csak néhány versenyen képviselheti majd a csapatot, valószínűleg azért, mert a spanyol április 25-től már a WSR-ben versenyez tovább, a Pons Racing színeiben. A 23 éves pilóta kihangsúlyozta, hogy a pletykák ellenére nem vitt pénzt a Manorhoz, ezért sem biztos benne, meddig lehet a gárda tagja.

„Velük versenyeztem az F3-ban, és nem az új menedzseremen, Mark Blundellen keresztül kerestek meg, hanem konkrétan engem hívtak” – mondta az újonc versenyző az El Confidencialnak. „Nekem nincs pénzem, és ahogyan tudom, a Manor fizetős versenyzőt keres, de ha nem találnak, nem tudom, mit tesznek. A WSR-szerződésem azonban nem fogja befolyásolni a szerepvállalásomat” – vélekedett Merhi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: