DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 16. csütörtök
F1

Roberto Merhi lesz a Manor másik pilótája

Három nappal az Ausztrál Nagydíj első edzésének kezdete előtt a Manor végre bejelentette, ki lesz a másik pilótája Will Stevens mellett a szezonnyitón. A spanyol tehetséget csak az év első futamaira igazolták.

Az utolsó pillanatban elkészülő csapat választása arra a 23 éves Roberto Merhire esett, aki tavaly már a Caterhammel is közel állt a debütáláshoz, és három szabadedzésen vezette is a másik kiscsapat autóját. A spanyol a napokban látszólag kiesett az F1-es ülésért való versengésből, amikor bejelentette, hogy idén is a WSR 3.5-ben fog rajthoz állni, így újabb csavart jelentett a történetben, amikor mégis őt jelentette be a Manor vezetősége.

„Elképesztően izgatott vagyok, hogy a Manor Marussia F1 csapattal megejthetem a debütálásom ezen a hétvégén” - nyilatkozta Merhi, aki tavaly ősszel vezetett utoljára F1-es autót. „Nagy felelősség ez, de készen állok arra, hogy megtegyem ezt a lépést a karrieremben és bizonyítsam, hogy fontos része tudok lenni egy csapat fejlődésének.”

MErhi

Ő Roberto Merhi


Meg kell azonban jegyezni, a Manor úgy fogalmazott közleményében, hogy Merhi a 2015-ös szezon „első versenyein” ül majd be a másik autóba, ezzel előrevetítve, hogy hamarosan versenyzőcsere következhet. A WSR szezonja, ahova a spanyol már leszerződött az április 26-i hétvégén kezdődik, az idei F1-es szezon negyedik állomása után.

Stevens és Merhi tavaly egymás ellen küzdöttek a WSR főkategóriájának futamain, és míg a spanyol a harmadik, addig a brit a 6. helyen zárta az év végi tabellát. Érdekesség, hogy a 2014-es ottani szezonnyitón ők végeztek az első két helyen.

A Manor egyúttal a harmadik pilótáját is megnevezte, aki nem nagy meglepetésre Jordan King lett, vagyis a csapat újraélesztésében közreműködő Justin King 21 éves fia, aki az elmúlt két szezon az F3 Eb-ben versenyezte végig. King titulusa jelenleg „fejlesztési versenyző”, de nem kizárt, hogy a debütálási lehetőséget is megkapja még a szezon során.

B_svU32XAAAbKBl

Ő pedig Jordan King
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: