DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 22. vasárnap
F1

Még intenzívebb lesz a rivalizálás Lewis és Nico között?

Ezt nem más mondta, mint az az ember, aki tavaly a legközelebbről nézhette végig Hamilton és Rosberg sokszor szinte késhegyre menő versengését pályán és azon kívül egyaránt – Toto Wolff, a Mercedes F1-es csapatfőnöke.

Autosportnak adott nyilatkozatából kiderül, idén is farkastörvények fognak uralkodni a Mercedesnél, és ő arra számít, hogy pilótái között idén még kiélezettebb lesz a küzdelem a pályán, ami szerinte a csapatnak csak előnyére válhat.

„Úgy vélem, ők kölcsönösen felmérték egymás erősségeit és gyengeségeit, tisztelik egymást a pályán, és semmi kétségem afelől, hogy idén még intenzívebbé válik a harc kettőjük között” – mondta el pilótáiról, a tavaly az év utolsó futamáig a vb-címért egymással csatázó Lewis Hamiltonról és Nico Rosbergről Wolff.



„Mindketten tanultak a tavalyi évből, és mindketten megpróbálják majd emelni a tétet, hogy legyőzzék egymást. Próbálják majd kezelni a saját gyengeségeiket és dolgozni az erősségeiken, és számunkra ez egy remek helyzet, mert ez segíti a csapatot az eredmények elérésében, és abban, hogy miközben ők egymást hajtják előre és előre, az autónk is egyre gyorsabbá váljon” – zengte a csapattársak közötti szabad küzdelem himnuszát a Mercedes istálló vezetője, aki azt azonban nehezen tudja elképzelni, hogy a tavalyinál is szorosabb küzdelmet lássunk a két pilóta között. „Nos, annál nemigen lehet szorosabb csatát elképzelni, mint amit tavaly láttunk. Azt kell mondanom, hogy nem is nagyon szeretném, hogy még szorosabb legyen” – vallott színt.

Mint ismert, Hamilton még mindig nem újította meg munkaadójával a jelen állás szerint idén év végén lejáró szerződését, és az utóbbi időben a Nicole Sherzingerrel való, ezúttal véglegesnek tűnő szakítása folytán is az egészségesen tolerálhatónál talán nagyobb figyelem hárult rá és magánéletére. Wolff szerint azonban szó sincs arról, hogy ezek a külső tényezők negatív hatással lennének Lewis lelki világára, illetve a pályán nyújtott teljesítményére.

„Én csak arról tudok beszámolni, ahogyan én látom őt: egy nagyon professzionális, jó lelki állapotban levő versenyző, akivel jókat beszélgettünk mostanában. Igyekszünk nem túlzottan beleszólni a pilótáink magánéletébe. Azt hiszem, mindketten vannak olyan szinten, hogy tudják, mire van szükségük ahhoz az életben, hogy jól tudjanak teljesíteni, de ők teljesen mások ezen a téren” – utalt rá burkoltan Toto, hogy amíg Nicónak a házas élet és a nyugodt háttér kell ahhoz, hogy a pályán a száz százalékot tudja nyújtani, addig Lewisnak vélhetően másra van szüksége ehhez.

„Soha egy pillanatig sem kételkedtem abban, hogy Lewis csúcsformában van, mert határozottan abban van. Egy nagyon erős, tisztafejű és motivált Lewis Hamiltont látok” – adott egy kis plusz önbizalomfröccsöt világbajnoki címvédő pilótájának a brackley-i alakulat vezére, aki végül a melbourne-i szezonnyitó, illetve a 2015-ös bajnoki évad erőviszonyaira reflektálva próbálta csökkenteni csapatával szemben az elvárásokat. 

„Ez tényleg így van?” – kérdezett vissza értetlenkedést színlelve Wolff arra a kijelentésre, miszerint az ő csapata tűnt a legerősebbnek a téli tesztek során. „Én nem igazán próbáltam meg bármit kiolvasni az időeredményekből, mert nem tudjuk, hogy ki milyen üzemanyagszinttel futott.” Nem tudjuk, de azért sejteni sejtjük…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: