DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 22. vasárnap
F1

Maldonado: Ott leszünk az elejében!

A Lotus venezuelai pilótája nagynak tartja a Mercedes előnyét a többiekhez képest, és azt is kifejtette, hogy nem csak a csillagosok erőforrása miatt javultak fel az idei F1-es tesztszezonban.

Nagyon távolinak tűnik már a 2012-es szezon, ahol – igaz még külön utakon – mind Pastor Maldonado, mind pedig a Lotus szerzett egy-egy futamgyőzelmet, a venezuelai pedig azóta is üldözi a dobogót. A maracay-i reményei szerint idén megszakad a sorozat, és végre visszatalál a nyerő útra.



„Nagyon izgatott vagyok, és alig várom, hogy végre ismét versenyezhessek. Új autónk van, itt az új szezon, fittebb vagyok, mint valaha, és mindannyian türelmetlenek vagyunk, hogy mikor léphetünk már pályára. Boldog vagyok, hiszen nagyszerű tesztszezon áll mögöttünk, és teljesen másképp várhatjuk a szezon első versenyét. Az autónk sokkal jobb, mint tavaly – nyilvánvalóan a Mercedes erőforrásai sokat segítettek, de ez is csak egy része az egész csomagnak, mely nagyon ígéretesnek tűnik a szezonra.”

A venezuelai arra a kérdésre is válaszolt, hogy hová helyezné csapatát az erősorrendben. „Biztosan ott leszünk az elejében! Nagyon keményen dolgozunk, de láthattuk, hogy a címvédő milyen magasra helyezte a lécet 2015-ös autójával. A különbség elég nagynak tűnik közöttük és a többiek között, de az üldözőboly nagyon szoros: a Williams, a Red Bull, a Ferrari és mi nagyszerű küzdelmet fogunk vívni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: