DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Visszaesett a Williams, előtte a Ferrari?

Egyes vélemények ezt a következtetést vonják le a második F1-es teszt eredményeiből, amelyen a brit istálló ismételten nem remekelt. A csapat és a versenyzők sem gondolják, hogy ok lenne az aggodalomra.

A Mercedesre váltó csapat 2014-ben igazi feltámadást produkált, néhány pontot hozó előző idényük után harmadikak lettek a konstruktőri bajnokságban kilenc dobogós helyezésükkel. Többen úgy gondolták, idén már ők lehetnek a Mercedes legközelebbi üldözői – a két februári teszt alapján azonban többen már máshogy állnak hozzá az esélylatolgatáshoz. Bár Barcelonában jobban kitűntek, mint Jerezben, lágy gumikkal futott köreik ezúttal sem váltották meg a világot.

„A Ferrari autója jobb, mint 2014-ben, most ők tartják a második erő pozícióját, ami a Williamsé volt tavaly év végén” – vélekedik Fabio Seixas, a brazil televíziós F1-es szakértő, aki már most leírta a Williamst. Ugyanakkor azt sem hiszi, hogy a vörösöknek esélyük van a második helynél előbbre kerülni. „A különbség a Mercedeshez képest továbbra is hatalmas.”



A grove-i istállón belül azonban nyugalom uralkodik. „A Mercedes mindenki előtt van pillanatnyilag” – értékelt Rod Nelson vezető tesztmérnök. „A Red Bull talán nem olyan egyértelmű, ám, habár nem vagyunk elégedettek, tudjuk, hol állunk, ismerjük a teljesítménybeli hátrányunkat, és tudjuk, hol kell még dolgoznunk.”

Felipe Massa, aki a köridők szerinti összesített listán a hatodik helyet érte el Barcelonában, úgy érzi, hogy az utolsó, csütörtökön kezdődő teszten többet mutathatnak. „Az autó igazán jó, jövő a héten pedig új alkatrészek érkeznek. Egészen mostanáig egy majdnem féléves kocsink volt. Azt hiszem, jó szezonunk lesz” – mondta az Auto Motor und Sportnak.

Csapattársa, Valtteri Bottas elismerte, hogy a Ferrari tényleges előrelépést tett. „Jobbak, mint tavaly. És azt gondolom, ennek jelentős része a motorból származik. De annak ellenére, hogy nem szabad leírni őket, mindig is versenyképesek a téli tesztelésen, akkor viszont talán már nem, amikor a versenyek elindulnak” – vélekedett a finn, aki rámutatott, a Williams tavaly is a szezon múlásával lett egyre erősebb, ráadásul inkább versenykörülmények között volt gyor, mint edzéseken.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: