DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

A Williams robbantani fog a héten?

Az első két gyakorlás során szolid tempót mutatott a grove-i gárda, de többen is úgy látják a csapatnál, hogy az utolsó barcelonai teszten eljön az igazság pillanata.

Szinte klisé, hogy a tesztek eredményeiből nem kell kiindulni, de szakértők meglátása szerint a Williams nemhogy jobban a Mercedes sarkára lépett volna 2015-ben, hanem inkább hátrafelé haladt, hiszen eddig a csillagos gárda és a Ferrari is előttük jár. Azt már viszont a csapatnál nyilatkozzák, hogy mindez pusztán annak köszönhető, hogy nem a sebesség, sokkal inkább a megbízhatóság maximalizálása volt prioritás az elmúlt két gyakorlás összesen nyolc napja során.

Valtteri Bottas szerint az utolsó teszten változni fog a kép. „Néhány frissítést kapunk majd Barcelonában, melyek megváltoztatják az autó viselkedését, ezért nem célszerű teljesen belemerülni a részletekbe. Azt már tudjuk, hogy nincs olyan nagy probléma az autónkkal, amit ne tudnánk megoldani.”

Williams



A Williams tesztelésért felelős főmérnöke, Rod Nelson úgy nyilatkozott, hogy a hét végén végre az időmérő-szimulációk is terítéken lesznek, de hozzátette, hogy valószínűleg ezeket is több üzemanyaggal fogják majd futni. „Természetesen végzünk majd szimulációkat, ahogy a többiek is. Ezután talán mindenki tisztábban lát majd, de persze az üzemanyag-stratégiák is változóak lesznek csapatonként. A kiscsapatok kevesebbel, a nagyok pedig többel fognak autózni.”

A tavaly három dobogós helyig jutó Felipe Massa biztos benne, hogy a csapat még nem játszotta ki az összes kártyáját. „Jó úton vagyunk” – idézte az Autosport a brazil pilótát. „Nagyon nehéz összehasonlítani, ki mennyi üzemanyagot visz a fedélzeten, de boldog vagyok, hiszen nagyon jónak tűnik az autónk. Azt hiszem még mindig a Mercedes a legjobb autó, de mi is ott vagyunk az elejében.” Az autót illetően Massa hozzátette, hogy „a hátsó rész stabilabb, mint tavaly, jobb a tapadása, de még mindig van hová fejlődnünk. Még nem tökéletes, de egy kicsit jobb.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: