DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Meglepő: Raikkönen nem elégedett a napjával

A "majdnem tökéletes" első nap után Kimi Raikkönen ismét a második helyen végzett a barcelonai F1-es teszten, a finn viszont kisebb problémákra hivatkozva nem volt túlzottan boldog, miután kiszállt autójából.

Az eddigiekből levonva a következtetést a Ferrari tűnik első számú erőnek a szezon eleji tesztek felénél, noha a maranellóiak ezúttal sem tudtak élen végezni a második nap végén. A különbség viszont elenyésző, mindössze egyetlen század volt Kimi Raikkönen és a győztes Daniel Ricciardo között – ez talán nem is zavarja különösen a vörös istállót.

A kisebb problémák viszont annál inkább, melyekre a finn versenyző panaszkodott nap végén adott nyilatkozatában. „A mai nap nem volt ideális számunkra, hiszen az apró hibák megakadályozták, hogy minél több kört tegyek meg az autóval. De legalább más dolgokat elvégezhettünk.”



A Jégember hozzátette, hogy napról napra érzi a változást a Ferrarinál. „Minden téren jó irányba haladunk, hiszen a csapat nagyszerű munkát végzett a télen. Persze, a versenyzés más, mint a teszt, de eddig minden a helyén volt. A főnökeink a megfelelő embereket tették a megfelelő helyekre, és hiába korán van még, úgy látom, mintha mindenki jobban élvezné a mostani helyzetet.”

Kimi Raikkönen számára befejeződött a teszt, hiszen pénteken és szombaton már Sebastian Vettel váltja őt az SF15-T volánja mögött, de jövő héten még lesz alkalma arra, hogy beizzítsa autóját a három hét múlva esedékes Ausztrál Nagydíjra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: