DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 22. vasárnap
F1

Maldonado: Piros zászló és első hely

Amikor délelőtt kétszer is megállt alatta a Lotus, kevesen hihették, hogy Pastor Maldonado zárja a napot leggyorsabbként, legyőzve a tavalyi F1-es pole-pozíciós időt.

1:25.011: Ezzel a köridővel végzett elsőként a barcelonai teszt nyitónapján Pastor Maldonado – egyébként egy olyan pályán, ahol bőségesen rendelkezik kellemes emlékekkel, karrierje egyetlen pole-pozícióját és futamgyőzelmét itt szerezte 2012-ben. Két tizedmásodpercet faragott Lewis Hamilton tavalyi, 1:25.232-es pole-pozícójából.

„Mindig jó érzés az eredményjelző képernyők tetején látni a neved, a legjobb kört pedig egy normál program során értem el” – dicsekedett a venezuelai a Lotus sajtóközleményében. „Jó érzés vezetni az E23-at. Az autó jól válaszolt a változtatásokra, és szép számú kört sikerült megtennünk. A csapat erősen javult Jerez óta, és jó a kiindulópontunk a hét további részének tekintetében. Ez a pálya tökéletes egy új autó megítélése szempontjából, mi pedig boldogok vagyunk.”



Maldonado összesen 69 kört teljesített azok után, hogy délelőtt elektronikai hibák miatt az E23 kétszer is megállt alatta, és mindkét alkalommal piros zászlóval szakították meg az edzést. „Pozitív nap volt. Jutott nekünk két kisebb fennakadás a szoftverrel, de aztán sikerült teljesítenünk programunkat” – szólalt meg technikai igazgatójuk, Nick Chester. „Az autó ebédszünete kicsit hosszabbra nyúlt, amikor kuplungot cseréltünk.”

A csapatnál Maldonado kap főszerepet a teszten, szombaton is ő ül autóba, míg holnap a tesztpilóta, Jolyon Palmer mutatkozik be. Romain Grosjeannak csak a vasárnap jut.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: