DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Hamilton után Rosberg is kidőlt a Mercedesnél

Lewis Hamilton betegség miatt lépett vissza a mai tesztnaptól, Nico Rosberg pedig azért nem tudott beugorni helyette, mert egy a nyakában begyulladt ideget kell pihentetnie. De akkor ki tesztel holnap a Mercedesnél?

Még nagyon finoman fogalmazunk, ha azt mondjuk, hogy nem indult túl jól a barcelonai teszt a címvédő csapat számára, hiszen jelenleg úgy áll a helyzet, hogy határozatlan ideig egyik versenyzőjük sem tud autóba ülni.

Rosberg Hamilton



Ma Hamilton kezdte a gyakorlást az istálló színeiben, azonban egy óra múlva, 11 kör megtétele után rosszulléte miatt végleg ki is szállt - a brit a hírek szerint belázasodott, így visszatért a hotelbe, ahol próbál felépülni a következő napokra.

A Mercedes szerencséjére a tesztpilótájuk, Pascal Wehrlein éppen a Force Indiánál tesztelt, akit a nap felénél szépen vissza is rendeltek a saját garázsukba, így délután már a 20 éves DTM pilóta vezette az Ezüst Nyilat Hamilton helyett.

Ám Nico Rosberg is a helyszínen tartózkodik, így sokakban felmerült a kérdés, hogy miért nem őt ültették be az autóba délután. Nos, a válasz elég gyorsan meg is érkezett a csapattól: Rosberg sem hadba fogható, hiszen a németnek egy a nyakában meghúzódott és begyulladt ideget kell pihentetnie.

Az eredetileg közölt felállás szerint holnap Rosberg lenne a soros a teszten, majd szombaton ismét Hamilton, vasárnap pedig ismét a német jönne, ám jelenleg egyáltalán nem biztos, hogy ezt a sorrendet tudja majd tartani a csapat. Jelen állás szerint mindkét versenypilótájuk betegszabadságát tölti, és még a Mercedesnél sem tudják, hogy pénteken vagy a további napokon beültethetik-e valamelyiküket az autóba.

Lehet, hogy Wehrleinnek (aki szombatra ismét a Force Indiához van bejegyezve) a vártnál is több dolga lesz Barcelonában?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: