DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Az F1-ben vagy Le Mans-ban látjuk Sutilt idén?

Ha a hírek igazak, a német versenyzőért tolonganak a csapatok, akár a visszatérni szándékozó Marussiánál versenyezhet idén, de a WEC újoncánál, a Nissannál is találhat ülést. Az egyenletből ne vonjuk ki a Haas együttest se.

Adrian Sutil hosszas Formula-1-es karrier, hét versenyszezon után idén kiszorult a királykategória mezőnyéből – ő az a pilóta, aki a legtöbb futamon állt rajthoz egyetlen dobogó nélkül, a Force Indiával töltött évek alatt egy ízben sikerült a negyedik, háromszor az ötödik pozícióig jutnia. Korábban a Haas csapattal hozták szóba, amely 2016-ban csatlakozik a mezőnyhöz, ám az is elképzelhető, hogy a német versenyzőt már idén láthatjuk a nagydíjakon: amennyiben a Manor néven feltámadó Marussiának sikerül visszatérnie, két újabb versenyzővel bővül a létszám, az egyik pedig Sutil lehet.



Erről a svájci Blick F1-es újságírója, Roger Benoit számolt be, aki azonban hozzátette: Sutil szívesebben versenyezne a Hosszútávú Világbajnokságon. Itt az újonnan induló Nissan pilótája lehet, amely a WEC-szezont kettő, a Le Mans-i 24 órást három autóval teljesíti. A kilenc versenyzői helyből kettő még kiadó.

„Nem tudom megmondani, mit fogok csinálni 2015-ben” – nyilatkozta egy alkalommal Sutil, utalást téve arra, hogy a WEC lehet a befutó. „De igaz, hogy vannak kategóriák a Formula-1 mellett is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: