DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 14. kedd
F1

Ex-Mercedes-guru a Renaultnál

A Renault olyan szakemberre bízza jövőbeli sikereit, aki sokat tett egy rivális győzelmeiért, mi több, világbajnoki címeiért: Mario Illien vezetésével visszatér a márka az élre?

A sikert arra az emberre bízzák Viry-Chatillonban, aki korábban sokat tett a rivális motorgyártó sikeréért. 1998-ben és 1999-ben Mika Hakkinen világbajnoki McLarenjeiben az az Ilmor által fejlesztett Mercedes-erőforrás dolgozott, melynek alkotója az elmúlt években visszább lépett az F1-től.

Mario Illien aztán tavaly feltűnt a Red Bull garázsában, év végére pedig olyan pletykák láttak napvilágot, hogy a Renault azt reméli, ő majd kihúzza a csávából a rombuszos márkát. A pletykából lassan tény lett, és Cyril Abiteboul, a Renault Sport igazgatója támogatja a hozzá hasonló szakemberek érkezését.



„Mario nagyszerű mérce lenne ahhoz, hogy épp hol is tartunk” – mondta a francia az Autosportnak. Úgy vélem, hogy Mario cége nagy tudásanyaggal járulhat hozzá a munkánkhoz. Ez nagyon fontos, hiszen az elkövetkezendő hetekben kulcsfontosságú döntéseket kell meghoznunk 2015-öt és 2016-ot illetően” – nyilatkozott az egykori Caterham-csapatvezető.

Mivel a motorszabályok egyre szorosabbá válnak, és módosítható alkatrészek száma is limitálva van, Abiteboul úgy véli, hogy a tervezés szempontjából sürgető őket az idő. „2016 kulcsfontosságú lesz. A jelenlegi szabályok szerint ez lesz az az év, amelyben tényleg a megfelelő csomaggal kell rendelkeznünk.”

„Ha ez nem így lesz, akkor nem csak egy, de több évre is slamasztikába kerülünk, 2016 ezért jelent mérföldkövet számunkra. De ezelőtt annyi tudást kell felhalmoznunk, amennyit csak lehet. Illienék támogatása kívülről érkezik majd, és utat mutathatnak a Renault fejlődéséhez” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: