DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Vettel Schumacher régi sisakját másolta?

Ezt állítja néhány F1-gyel foglalkozó lap. A festés tervezője és a bajnok sajtósa azonban ennek ellenkezője mellett kardoskodik, szerintük az ötlet az ő fejükből és Vetteléből pattant ki.

Sebastian Vettel egy tőle szokatlanul egyszerű sisakfestéssel lépett pályára a jerezi teszten, a fehér alapot a szponzorfeliratok mellett csupán a német zászló színeit viselő függőleges sáv törte meg. Az olasz La Gazzetta dello Sport és német Sport Bild lapok szerint ez a kialakítás szinte teljesen megegyezik azzal, amelyet Vettel példaképe, Michael Schumacher gokartos időszakában, a 80-as évek közepén használt.

Jens Munser, aki számtalan másikhoz hasonlóan Vettel legújabb sisakját is tervezte, tagadta, hogy Schumacher inspirálta volna a dizájnt. „Szándékosan valami egyszerűt akartunk. Tetszett az ideiglenes sisak, amit az első ferraris tesztjén használt, Sebastian pedig a német színeket is hozzá akarta tenni, hogy felismerhetőbb legyen” – mondta a művész, aki a hétszeres világbajnok karrierjének későbbi sisakjain is dolgozott.



Vettel sajtósa, Britta Roeske azt állítja, a fekete-vörös-arany sávozás egyenesen az ő ötlete volt. „Én javasoltam az oldalra csúsztatott, elejétől a hátuljáig tartott csíkot. Eredetileg azt szerettem volna, ha két különböző színű részre osztjuk a sisakot. De mindkettőnknek tetszett a fehér, amit Sebastian novemberben használt, ezért inkább megtartottuk.”

Korábban írtunk arról, hogy változás állhat be Vettel sisakhasználati szokásaiban: míg az előző szezonokban versenyről versenyre cserélgette a dizájnokat, az idei kialakítást az egész év során megtarthatja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: