DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 23. csütörtök
F1

Változnak Vettel sisakszokásai?

A négyszeres F1-es világbajnok egy egészen egyszerű mintázatú fejvédővel jelent meg a jerezi teszten, és talán sisakokkal való kapcsolatában is új fejezet kezdődik.



Sebastian Vettel első hivatalos tesztnapját teljesítette a Ferrarival tegnap, és stílusosan a legjobb köridővel kezdett új istállójában. Valami mással is felhívta azonban magára a figyelmet, méghozzá minimalista sisakdizájnjával, amellyel alighanem sikerült rajongóit is megosztania. A fehér alapra egy függőleges csík került fel a német zászló fekete-vörös-arany színeivel, illetve a megszokott szponzorfeliratokkal. Ez éles ellentétben áll azzal, amit a német versenyzőtől eddig megszokhattunk.

Vettel Red Bullnál töltött évei alatt szinte sportot űzött abból, hogy rendszeresen különböző (és legalább ennyire kirívó) sisakfestésekkel versenyzett, gyakran nagydíjanként eltérővel. Egy ízben az volt szokása, hogy lecserélte a dizájnt, amint nyert vele. Elmondása szerint eljött a változás ideje, és az sem elképzelhetetlen, hogy az egész szezont azonos mintázattal versenyzi végig.

Sebastian Vettel korábbi sisakjai - egyedül 2013-ból

„Ez az első sisakdizájnom 15 év óta, amelyen nem szerepel a Red Bull, ezért nehéz döntés volt” – magyarázta Vettel a változtatás okát. „Próbáltam nagyon egyszerű maradni, és ugyancsak igyekszem egyetlen sisakot megtartani, nem változtatgatni gyakran” – magyarázta a világbajnok, az azonban nem világos, hogy ezzel a jelenlegi színekre utalt-e, vagy a későbbiekben tervezi meg a végleges mintázatot.

Vettel másik különleges szokása női nevek adása autóinak, jogos a kérdés, mire keresztelte a rögtön élre jutó Ferrarit. „Általában eléggé későn döntök” – árulta el a német, hogy egyelőre még nem határozott a névválasztásról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: