DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 21. szombat
F1

Semmi sem igaz a Force India tartozásaiból?

Bár sajtóértesülések szerint a Force India F1-es csapatának nincs karosszériája, tankja, motorja, sebességváltója, valamint a szélcsatornában sem tudnak dolgozni, elképzelhető, hogy semmi nem igaz ezekből.

A Force India határozottan tagad minden, az istálló súlyos anyagi nehézségeiről, illetve megszűnéséről szóló feltételezést, melyek azt követően kaptak szárnyra, hogy a jerezi teszt kihagyása után egyre inkább úgy tűnik, hogy a silverstone-i istálló Barcelonába sem tudja elvinni 2015-ös autóját.

Az AMuS tudósítója, Michael Schmidrt szerint a Force Indiának jelenleg nincs karosszériája, tankja, motorja, sebességváltója, valamint a szélcsatornában sem tudnak dolgozni a különböző tartozásaik miatt. A csapat műveleti vezetője, Otmar Szafnauer viszont a lehető leghatározottabban tagadta mindezeket az állításokat.

forceindia_2015_festes_2



„Nem tartozunk a beszállítónknak” – mondta Szafnauer arról a feltételezésről, miszerint a csapat annyira elmaradt a kifizetésekkel a karosszériagyártó EPM felé, hogy a 2015-ös monocoque még meg sem érkezett Silverstone-ba. Szafnauer viszont egész mással magyarázta a késést: az EPM a tél során az egyik gyárból a másikba költözött, s ennek során egyes berendezések komoly károsodásokat szenvedtek.

Az üzemanyagtankot szállító ATL esetében a német lap értesülései szerint az okozta a problémát, hogy a cég megváltoztatta a fizetési feltételeket, ám mostanra a Force India rendezte a számlát, és meg is kapta az alkatrészt. A Mercedes részéről Niki Lauda meg is szólalt, és elmondta, hogy megkapták a pénzüket a silverstone-iaktól.

Az utolsó „ponttal”, a szélcsatornával kapcsolatban Szafnauer úgy nyilatkozott, hogy minden rendben van a csapat és a Toyota közt. „Ha nem teljesítettük volna a kötelezettségeinket, akkor nem dolgozhatnánk jelenleg is a szélcsatornában.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: