DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 21. szombat
F1

A Mercedes mentheti meg a Német Nagydíjat

Német sajtóértesülések szerint a Mercedesnek PR-szempontból annyira fontos hazai F1-es versenyének megtartása, hogy anyagi támogatást is nyújtana a hockenheimi rendezőknek.

Folytatódik az idei Német Nagydíj körüli hercehurca: továbbra sem tudni, hogy megrendezik-e idén a versenynaptár egyik tradicionális futamát, csupán az tűnik biztosnak, hogy ha igen, akkor Hockenheimben teszik majd. Csakhogy a pályának nincs érvényes szerződése az idei évre, csak 2016-ra és 2018-ra, s úgy tűnik, hogy a Bernie Ecclestone követeléseinek megfelelő anyagi források sem állnak rendelkezésre.

A Sport Bild információi szerint a hockenheimi rendezők csakis akkor tartanék meg az idei versenyt, ha az semmiképpen sem lenne veszteséges a számukra. Tavaly Nico Rosberg és a Mercedes remeklése ellenére is csak 50 ezren látogattak ki a helyszínre, ami többmillió eurós veszteséghez vezetett – igaz, a kisebb látogatottságban az F1 körüli negatív kampány és a labdarúgó vb közelsége is szerepet játszhatott.

hockenheim



A lap szerint a jogdíj csökkentéséről Bernie Ecclestone, ahogy azt sejthettük is, hallani sem akar. Így került képbe a Mercedes, amely a Sport Bild értesülései szerint kifizetné a bevétel és Ecclestone követelései közti különbözetet, vagy legalábbis beszállna a hiányzó összegbe. Bár erről nem jelent meg semmilyen hivatalos információ, vagy közlés a gyár részéről, mégis feltételezhetjük, hogy van alapja ezeknek a híreknek.

A Mercedes számára ugyanis PR-szempontból elképesztően nagy veszteség lenne, ha nem rendeznének futamot Németországban. Niki Lauda szavai is megerősítik ezt, aki a Sport Bildnek így nyilatkozott Jerezben: „Remélem, hogy csak a kardok csattognak... A Mercedes és Németország számára katasztrofális lenne, ha nem rendeznék meg idén a Német Nagydíjat, mely egyértelműen a tradicionális események közé tartozik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: