DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Buttontól szereztek versenymérnököt Massának

A Williams Dave Robsont csábította el a McLaren istállótól, aki eddig Jenson Button F1-es versenymérnökeként ténykedett. Csapaton belül több más változás történt a műszaki személyzetben.

Az istálló mai sajtóközleményében tudatta, hogy Felipe Massa új versenymérnöke Rob Smedley teljesítményért felelős igazgató irányítása alatt Dave Robson lesz, aki eddig a McLarennél, Jenson Button mellett dolgozott hasonló pozícióban. Valtteri Bottas versenymérnöke Jonathan Eddolls marad.

Massa eddigi mérnöke, Andrew Murdoch előléptetésben részesül, új pozíciója vezető teljesítménymérnök, ennek keretében a csapat gyárában a Teljesítményi Csoport fejlesztőmunkáját fogja irányítani. A versenyeken Valtteri Bottas csapatát segíti majd.



Carl Gadent, aki 1988-ban csatlakozott a Williamshez, és az utolsó 22 évben a csapat főszerelője volt, az autórendszereket felügyelő mérnökké nevezték ki, első számú feladata az lesz, hogy a megbízhatóságról gondoskodjon. Helyét Mark Pattinson, Felipe Massa addigi főszerelője tölti be a csapat főszerelőjeként.

„A kiváló 2014-es szezon után a Williams eltökélt, hogy folytassa pozitív lendületét az új évadban is” –kommentálta a változásokat Pat Symonds technikai igazgató. „Büszkék vagyunk arra, hogy kiemelt szerepet adhatunk már meglevő tehetségeinknek, ezzel pedig minden területen erősíthetjük mérnöki csapatunkat. Eközben új tehetségekbe invesztálunk, ahol szükséges, és ezzel biztosítjuk, hogy megfelelő támaszunk és forrásunk legyen ambícióink eléréséhez 2015-ben és utána.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: