DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 22. vasárnap
F1

Grosjean: Nem várhatunk augusztusig az autó megértésével

Romin Grosjean bizakodóan néz a jövőbe, szerinte a Lotus immár sokkal gyorsabban képes lesz felismerni az új autó hibáit - idén ez nyár közepéig tartott a csapatnak.

Hiába halmozták a dobogókat az előző két szezonban, idén a Lotus az egész év során kereste önmagát - na meg az E22 hibáit, amiből meglehetősen sok volt, és nem is mind csupán a Renault problémás hajtásláncához kapcsolódott. A csapat 2015-re ugyan már a Mercedesszel kötött partnerséget, de Grosjean szerint a Renault kálváriája nem lesz hosszú életű.

„Javulni fognak, mindig is jó motorokat tudtak építeni. Idén egyszerűen eltolták. Az év elején sehol nem álltak a motorral, de az év során fejlődtek, amennyire csak lehetett” - mutatott rá a francia.

„Így nehézzé vált a dolguk, különösen amiatt, mert a Mercedes elképesztően jó munkát végzett. Persze még számukra is van tér a javulásra, és jövőre is elöl lesznek, a többiek pedig továbbra is üldözni fogják őket.”

Dppi_00114021_051



Grosjean a csapattól való távozás gondolatával is eljátszott nyáron, de végül kitartott a Lotus mellett, amely döntését a Mercedes motorok érkezése mellett az is erősítette, hogy megbízik az enstone-iak szakértelmében. A 28 éves pilóta biztos benne, hogy jövőre már nem fogják elkövetni ugyanazokat a hibákat.

„Már az első teszten meg kell értenünk mindent, amit idén csak augusztusra sikerült. Azonnal tudnunk kell, hogy mire képes az autó és hogy miben javíthatunk rajta. Nem úgy, mint ebben az évben, amikor a tesztek során fogalmunk sem volt, mit kellene fejleszteni” - idézte vissza a nehéz évkezdést.

„Idővel rájöttünk, hogy a hűtésünk pocsék volt, és rengeteg időt áldoztunk rá. Majd pedig kiderült, hogy a szélcsatorna nem világított rá a problémáinkra. Viszont tudjuk, hogy most már sokkal jobban képesek leszünk megérteni az autót, és rögtön látni fogjuk, hogy mire kell koncentrálni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: