DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Lógó Red Bullok, szusi és fájdalomcsillapító

A Red Bull megtartotta karácsonyi évzáró buliját, amelyen egyúttal az istálló tízéves fennállását is megünnepelték, mialatt Christian Horner rámutatott, ideje újra feltölteni a kifosztott trófeagyűjteményt.

Az eseményről a csapat internetes szónoka, a Red Bull Spy számolt be egy vicces írásban, elmondva, hogy az évzáró összejövetelt Silverstone-ban tartották, miután a vezetőség úgy értékelte, hogy idén még nem utaztak el elégszer a világ versenypályáira. Az eseménynek a brit pálya bokszlétesítményei adtak helyet, amit gondosan feldíszítettek, s a dekoráció legékesebb elemeit az a tíz Red Bull versenyautó képezték, amelyekkel a csapat részt vett az F1-es szezonokban 2005 és 2014 között. Az RB1-től az RB10-ig minden modellt a mennyezetre függesztettek fel, így a jelentévők tüzetesen szemügyre vehették azokat.

inarticle_setup_293493493



Kissé ironikus, hogy az évtized ünneplésén éppen a csapat sikerembere, Sebastian Vettel nem lehetett ott, hiszen tőle már a múlt héten elbúcsúztak a gyárban, a német pedig immár hivatalosan is a Ferrari kötelékében van. Ott volt azonban a rendezvényen Christian Horner, Adrian Newey és a jövő évi két pilóta, Daniel Ricciardo és Danyiil Kvjat - utóbbi immár az „év újonca” díjnak jogos tulajdonosaként, amit hétvégén az FIA gálán vehetett át.

A csapat az elmúlt tíz év sikereire megemlékezve különféle tematikus zónákat alakított ki a létesítményben. Az austini 1,923 másodperces kerékcsere-rekordjuk apropóján az egyik ilyen sarokban rodeó bikát lehetett kipróbálni, egy másik helyen a négy suzukai győzelmük előtt tisztelegve egy másik helyen ki lehetett próbálni a szusit és a szumó birkózást, a legelső, Sanghajban aratott győzelmük okán pedig egy kínai étkezőt is felállítottak.

inarticle_spyparty_39494030

Humorban tehát továbbra sem volt hiány a Red Bullnál, és bár az évek során nagyon is komoly élcsapattá váltak, ez a buli során kissé visszatérhettek a 2005-ös gyökerekhez, amikor a paddockba új színt vivő középcsapatként harangozták be magukat.

És micsoda igazságtalansága a sorsnak, hogy éppen a napokban fosztották meg a csapatot a sikerek tárgyi bizonyítékaitól azok a betörők, akik ellopták a gyárukból a trófeagyűjteményük jelentős részét. Christian Hornert azonban a történtek csak még eltökéltebbé teszik: „Újra meg kell töltenünk a trófeagyűjteményünket” - mondta, miközben a háttérben már javában zajlik a Red Bull tizenegyedik versenyautójának, az RB11-nek az építése.

És hogy hogyan végződött a csapat évbúcsúztatója? Mindenki jól van, hiszen ahogy azt a Red Bull Spy írja, a Nurofen fájdalomcsillapító szerencsére hatékonyan végzi a dolgát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: