DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Raikkönen: Csapatként kell együttműködnünk

Mielőtt az idén utoljára F1-es autóba ült, a finn Kimi Raikkönent az újságírók Abu Dhabiban a Ferrariról, a jövő évről, új csapatfőnökéről és Sebastian Vettelről kérdezték.

Mielőtt még autóba ült volna, hogy Marc Gene oldalán egy látványos bemutatóval szórakoztassa a Finali Mondialin megjelent nézőközönséget, méghozzá első ferraris korszaka utolsó versenygépével, az F60-nal, Kimi Raikkönen az újságírók kérdéseire is felelt, melyek mindenekelőtt azt firtatták, hogy az idei nehézségeket követően mit vár a következő esztendőtől.

„Nem volt egyszerű év ez sem magam, sem a csapat számára” – mondta Raikkönen. „A Ferraritól mindig azt várják, hogy futamokat nyerjen és az élen harcoljon, ám idén sajnos nem ez volt a helyzet. A következő esztendőre viszont lefektettük annak alapjait, hogy a Scuderia visszatérjen arra a szintre, ahol lennie kell.”

kimi_finali



„Még sok munka vár ránk” – folytatta a finn – „de tudjuk, hogy hol kell fejlődnünk. A munka már zajlik, a gyárban pedig minden személyi és anyagi feltétel adott ahhoz, hogy megtegyük a szükséges előrelépéseket. Mindössze annyit kell tennünk, hogy csapatként együttműködünk úgy, ahogy az az elmúlt években is jellemző volt erre az istállóra. Biztos vagyok benne, hogy a 2015-ös autó sokkalta versenyképesebb lesz, persze meg kell várni az első tesztet, hogy kiderüljön, valójában hol tartunk.”

A finn világbajnok új csapatfőnökkel és új csapattárssal készül 2015-re, így természetesen az ő érkezésükről is megkérdezték– nem először, és valószínűleg nem is utoljára. Maurizio Arrivabene kinevezéséről így vélekedik a finn: „Úgy gondolom, hogy Maurizio remek ember, és tökéletesen megfelel a szerepre, amit kapott. Ismerem őt régebbről, láttam már, mennyire kompetens szakember. Úgy gondolom, hogy a tapasztalata nagyon hasznosnak fog bizonyulni a csapat számára.”

A négyszeres világbajnok Vettel érkezésével kapcsolatban szintén sikerült pozitív szavakat kicsalni a finnből: „Ahogy már korábban is elmondtam, Sebastian a barátom, és örülök, hogy vele dolgozhatok. Úgy gondolom, hogy képesek leszünk csapatként együttműködni, a pályán pedig a határig űzni egymást, ami a Scuderia javát szolgálja, hiszen a célunk az, hogy visszajuttassuk a csapatot oda, ahová tartozik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: