DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Red Bullt letaglózta a nagy kárt okozó betörés

A Red Bull közleményt adott ki a csapatuk Milton Keynes-i F1-es gyárát ért támadással kapcsolatban. Christian Horner azt mondja, az eltulajdonított trófeák csak az istálló számára bírnak nagy értékkel.

Mint arról beszámoltunk, az éjszaka során ismeretlen tettesek betörtek az istálló főhadiszállására és eltulajdonították a gárda által az évek során felhalmozott trófeák nagyjából felét. A rendőrség megerősítette, hogy a rablást éjjel 1:30-kor követte el a két autóval érkező nagyjából hat férfi. Személyi sérülés nem történt.

A Red Bull csapatfőnöke nem érti a rablók motivációit, és miközben elárulta, hogy az eltulajdonított tárgyak egy része csak másolat volt, azt kéri, aki tud valamit az elkövetőkről, az azonnal jelentkezzen a nyomozást folytató rendőrségen.

10389417_805200479526443_5182643720950204498_n



„Teljesen ledöbbentett minket ez a komoly betörés, amely során az elkövetők a járművükkel keresztülhajtottak a bejárati üvegajtónkon és több mint 60 trófeát loptak el, amelyek összegyűjtése hosszú évek és kemény munka eredménye volt. A betörés jelentős károkat okozott és komolyan feldúlta az éjjeli őrünket is, aki akkor szolgálatban volt.”

„A támadók olyan dolgokat vittek el, amelyek nem az ő tulajdonukat képezik, és amelyek egy elhivatott, szorgos csoport munkájának gyümölcsei. Az agresszív betörésen túl egyáltalán nem értjük, miért akarná elvinni bárki is ezeket a trófeákat. Az értékük a csapat számára természetesen rendkívül nagy, hiszen minden egyes darab megszerzése óriási erőfeszítéseket igényelt.”

„A tényleges értékük azonban kicsi. A csapaton kívülállóknak nem lehet belőlük nagy haszna, ráadásul a kiállított trófeák közül sok csak másolat volt.”

„Ezeknek az embereknek a tette valószínűleg arra késztet majd minket, hogy nehezebben elérhetővé tegyük a bázisunkat a jövőben, ami pedig nem lesz tisztességes azon rajongók százaival szemben, akik az évek során ellátogatnak a gyárunkba, hogy megnézzék az autóinkat és a trófeáinkat.”

„Kérjük, hogy ha bárki is rendelkezik bármilyen információval a trófeák vagy az elkövetők hollétét illetően, akkor vegye fel a kapcsolatot a Thames Valley rendőrséggel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: