DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ellopták a Red Bull trófeáit a csapat gyárából

A német Sport Bild jelentése után már a rendőrség is megerősítette, hogy az éjszaka során kirabolták a Red Bull főhadiszállását, ahonnan a betörők 64 ezüsttrófeát vittek el magukkal.

A lap arról számolt be, hogy nagyjából tíz, maszkot viselő személy hatolt be a négyszeres bajnok istálló Milton Keynes-ben található főhadiszállásán december 6-ára virradó éjszaka, betörték a bejárat üvegajtaját és kifosztották a csapat trófeagyűjteményét. Percekkel az értesülés megjelenése után a Thames Valley rendőrség is megerősítette a bűncselekmény tényét.

10395192_803110723068752_2928460218555880368_n



A csapat tanácsadója, Helmut Marko már nyilatkozott is a Sport Bildnek a történtekről: „Szerencsére senki nem dolgozott a recepción. A biztonsági őr pedig az épület más részén tartózkodott. Gyanítjuk, hogy a banda beolvasztja majd az ezüstöt, aminek jelenleg elég magas lehet az értéke.”

A Red Bull és pilótáik az évek során összesen 50 konstruktőri trófeát szereztek a győzelmekért, és további 116-ot a versenyzőik dobogós helyei révén. Ezek mind a gyáruk előcsarnokában voltak kiállítva egy üvegszekrényben. A csapat a napokban, Sebastian Vettel búcsúzkodása alatt képeket közölt a világgal a trófeagyűjteményről. Talán valakiknek a kelleténél jobban megtetszettek?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: