DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 22. vasárnap
F1

Grosjean a Ferrarival és a Mercedesszel is tárgyalt

Romain Grosjean már bebiztosította jövő évi maradását a Lotusnál, ám most felfedte, hogy több élcsapat is megfordult a fejében az átigazolási szezon során.

Az idei gyenge szezon elbizonytalanította a franciát azt illetően, hogy érdemes-e egy negyedik teljes idényt is megkezdeni a Lotusszal, és bár elsősorban talán azért tartott ki velük, mert az egyéb lehetőségek bezárultak az orra előtt, a jövőre érkező Mercedes motorok híre a szezon végére némileg visszaadta a lelkesedését.

„Voltak bizonyos egyeztetések a jövőmet illetően. Azt hiszem, a pilótapiacot alaposan felrázta, amikor Sebastian Vettel bejelentette, hogy elhagyja a Red Bullt. Ez mindenkit meglepett” - mondta a francia az RMC-nek, akiről köztudott volt, hogy a McLarennel is tárgyal, ám most felfedte, hogy más lehetőségek is voltak a kalapban. „Még mindig nem tudjuk, hogy a McLaren mit fog dönteni, ám más nagy nevek is vannak a mezőnyben, mint például a Ferrari és a Mercedes. Velük is beszéltünk.”

Dppi_00114021_053



A 2015-ös formákat illetően ezúttal nem akar jóslatokba bocsátkozni Grosjean, már csak azért sem, mert idén februárban is alaposan mellélőtt már ezzel a Lotus.

„Az első téli tesztekig nem tudhatjuk pontosan, bár még az idei év kezdetekor is úgy gondoltuk, hogy erős autónk van. Így hát nem lehet megjósolni, mi fog történni. Voltak jobb és rosszabb időszakaink, de ez még mindig egy erős csapat” - hangsúlyozta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: