DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Katari Nagydíj: 2017-es terv, rekordösszeg

Bernie Ecclestone is megerősítette, hogy Katar készen áll az F1 fogadására, melyre legkorábban 2017-ben kerülhetne sor – méghozzá rekordot jelentő jogdíjért cserébe.

Két hete számolhattunk be arról, hogy Katar szeretne Formula-1-es futamot rendezni, most pedig úgy tűnik, hogy előrelépések is történtek az ügyben. A sportág üzleti oldalával foglalkozó újságíró, Christian Sylt, aki Bernie Ecclestone-nal is közeli kapcsolatban áll, arról számolt be, hogy minden idők legmagasabb versenyrendezési díját, évi 78 millió dollárt fizetet a közel-keleti ország a futamért.

losail



A tervek szerint Katar először 2017-ben láthatnám vendégül a mezőnyt, az egyelőre kérdéses viszont, hogy milyen pályán. Természetesen adná magát, hogy a MotoGP által is használt villanyfényes Losail versenypályán rendezzék a Katari Nagyíjat, de emellett szóba került egy utcai verseny lehetősége is.

Bernie Ecclestone is megerősítette a katariak szándékot: „Vizsgáljuk a lehetőségeket. Katar nem írt alá, de készen állnak” – mondta a Formula-1 első embere, akit minden bizonnyal a rekordjogdíj motivál elsődlegesen. A jelenlegi csúcs egyébként egy másik közel-keleti verseny, Abu Dhabi licenszdíja 72,5 millió dollárral.

Érdemes abba is belegondolni, amit Christian Sylt hangsúlyozott az Independentnek írott cikkében: ez a szerződés azt jelentené, hogy a Közel-Keleten ismét több versenyt rendeznek majd, mint egész Észak-Amerikában...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: