DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Senkinek sem fognak hiányozni a sereghajtók”

Természetesen Bernie Ecclestone száját hagyta el a kijelentés, aki a Caterham és Marussia F1-es sorsát Oscar Pistoriuséhoz hasonlítja. A mezőnynek Ferrarikra van szüksége.

Ecclestone ma már tett egy viharos sorsú kijelentést a Formula-1 fiatal rajongóiról, és nem kellett sokat várni a következőre sem. A célkeresztbe ezúttal a Caterham és Marussia került – az időzítés különös, ugyanis a Caterham épp most jelentette be, ott lesz a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon.

„Senkinek sem fog hiányozni ez a két csapat, mivel nem élcsapatok. A nevüket is csak azért ismerik meg az emberek, mert bajban vannak. Ha azt akarod, hogy felismerjenek, csinálnod kell valamit” – mondta Ecclestone ugyanabban a Campaign Asia-Pacific lapnak adott interjújában, amelyben a fiatalságról is beszélt.



Ezután egy sajátos párhuzammal állt elő. „Arra a szegény fickóra Dél-Afrikában például jobban kíváncsiak amiatt, ami történt vele, mint amennyire akkor voltak, amikor aranyérmeket nyert. Megnyerte őket, aztán senki sem foglalkozott vele. Ha ez a dolog nem történt volna meg, már el is felejtették volna valószínűleg.”

„Ugyanez a helyzet ezzel a két csapattal. Olyan csapatok kellenek, mint a Ferrari. Bárhová mész, és azt mondod, Ferrari, tudni fogják, miről beszélsz. Ha azt mondod, Marussia, nem.” Ecclestone a mezőny többi kiscsapatát is ellátta jó tanácsával: „Egyszerűen ne költsenek annyit. Nem kell anyagi gondban lenniük. Át kell gondolniuk, mit tudnak elkölteni, és abból hogyan hozhatják ki a legtöbbet.”

„Vegyék csak a Williamst példának. Évekkel ezelőtt Frank Williamsnek nagyon kicsiny volt a költségvetése, és általában bajban volt. Mégis mindig kifizetett minden dollárt, amivel tartozott. Megfelelően igazgatta a csapatát a pénzmennyiséggel, amit elő tudott teremteni. Nem álmodott arról, hogy a Ferrarival fog versenyezni. Végül a dolgok jobbra fordultak, most pedig ott tart, ahol. Az életben mindenre ugyanaz igaz, nemde? Ugyanaz a gond a nőkkel és hitelkártyákkal.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: