DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
F1

"Irány versenyezni!" - A Caterham ott lesz Abu Dhabiban

Bár a szükséges pénzösszeg még nem gyűlt össze, a Caterham bejelentette, hogy részt vesz az Abu Dhabi Nagydíjon. A csapat köszönetet mondott a rajongóknak, akik lehetővé tették ezt számukra.

Dppi_00114016_279



A csapat már az azt átvevő csődbiztosok kezében van, akik úgy döntöttek, nem hagyják a semmibe veszni az istállót, és megpróbálnak vevőt találni rá a következő szezon előtt. A figyelem felkeltésének legjobb módja pedig szerintük az, ha visszatérnek a versenyzéshez Abu Dhabiban, ehhez pedig közösségi gyűjtés szerveztek, s nemrég, tíz órával a határidő lejárta előtt 79 százalékon állt a felhalmozódott pénzösszeg a kitűzött célhoz képest.

A csődbiztos, Finbarr O’Connell viszont már korábban is utalt arra, hogy ha is nem gyűlik össze a pénz egésze, akkor is jó eséllyel útnak indulhatnak a szezonzáróra. Szava beigazolódott, hiszen a csapat bejelentette, hogy két kihagyott verseny után a jövő hétvégére ismét csatlakoznak a mezőnyhöz.

"Komoly célt tűztünk ki magunk elé, de mindenképpen megérte. Mindössze egy hét alatt a rajongók lehetségessé tették a lehetetlent. Tudtuk, hogy ha életben akarjuk tartani a csapatot és befektetőket akarunk találni, annak az a legjobb módja, ha versenyzünk Abu Dhabiban. Nincsenek szavak arra, hogy kifejezzem, mennyire hálás vagyok a rajongóknak" - mondta O’Connell.

"Készen állunk megmutatni, hogy milyen keményen dolgozó, pozitív hozzáállású emberekből áll ez a csapat. Már csak egy biztos anyagi háttérre van szükség, amit remélem, hogy meg is tudunk szerezni. Az elmúlt napokban az érdeklődés nőtt a csapat iránt, így több potenciális vásárló is felbukkant. Még egyszer szeretném elismételni, hogy a rajongóknak köszönhetően fogunk versenyezni Abu Dhabiban - ez az eredmény bevonul az F1 történelmébe, és nagyon büszkék lehetünk rá mindannyian. Azonban még mindig gyűjtenünk kell egy kis pénzt, így kérem, tartsák szemmel a Crowdcube weboldalát. Irány versenyezni!"

A csapat már minden szükséges felszerelést becsomagolt az utazáshoz, bár Adam Cooper újságíró értesülései szerint a személyzetnek már csak azon tagjai állnak ismét munkába, akik a helyszínre utaznak. Az autókat a hétvégén repülőre kell tenniük, bár akörül az elmúlt napokban elég nagy zűrzavar alakult ki, hogy kik is vezethetik majd azokat. Erről továbbra sem érkezett bejelentés.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: