DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 20. hétfő
F1

Palmer vagy Barrichello? – 5 jelölt 2 autóra

Ha a Caterham eljut az F1 jövő heti szezonzárójára, öt versenyzőből választja ki azt a kettőt, akik beülhetnek a CT05-be. Nő aligha lesz köztük, a GP2-bajnok vagy Rubens Barrichello viszont még lehet.

Egyelőre nem tudni, hogy kik vezethetik a Caterham autóit abban az esetben, ha az istállónak valahogy sikerült eljutnia Abu Dhabiba, az viszont már biztos, hogy nem Marcus Ericsson, a csapat Sauberhez távozó versenyzője, aki azonnal hatállyal felbontotta szerződését. „Szomorú nap ez, hiszen Elveztem a közös munkát ebben a nehéz kemény szezonban” – mondta Ericsson, aki Brazíliában már utalt rá, hogy „szakításban van” az őt komoly pénzekért az autóba ültető leafieldi csapattal.

ericsson3_d



Ericsson egyébként nagyon szimpatikusan nyilatkozott a csapat tagjairól, különösen csapattársáról, Kobajasiról: „Szeretném megköszönni Colin Kollesnek, Manfredi Ravettónak, Cyril Abiteboulnak és a Caterham minden tagjának a belém fektetett hitet és bizalmat. Nekik köszönhetően egy tanulságos, felejthetetlen élmény volt az első szezonom. És köszönöm barátomnak és csapattársamnak, Kamui Kobayashinak azt, hogy egy inspiráló viszonyítási pontot jelentett a számomra egész évben. Remélem, hogy hamarosan újra a pályán láthatom őt.”

A csapatot jelenleg vezető ideiglenes főnök, Finbarr O’Connell még most is bízik benne, hogy az istálló ott lesz Abu Dhabiban, és azt is hangsúlyozta a Daily Mailnek adott interjújában, hogy két befektetőt is találtak már. Emellett ott van Alice Powell, akinek a nagyapja azért fizetne, hogy unokája az egyik szabadedzésre beülhessen, ám Finbarr ezt kizártnak tartja.

„Öt versenyző is komoly érdeklődést mutatott az autó vezetése iránt. Bármelyik kettőt választjuk, ők vehetnek részt majd minden egyes edzésen” – mondta Finbarr. Nem tudni, pontosan kikről van szó, a Daily Mail alapján az egyikük a GP2 bajnoka, Jolyon Palmer lehet, s emellett Rubens Barrichellóval is számolni kell, aki az eredeti tervek szerint már Austinban és Brazíliában is vezetett volna.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: