DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 22. vasárnap
F1

Lotus: Jó rajtpozíció kell a pontokhoz

Romain Grosjean a második szabadedzés fontosságát, Pastor Maldonado pedig a jó rajtpozíciót emelte ki annak feltételeként, hogy a csapat újra F1-es pontokat szerezhessen.

„Azt hiszem, ez egy jó pálya, rendkívül kellemes létesítményekkel a paddockban, amelyek véleményem szerint a legjobbak közé tartoznak a versenynaptárban” – kezdett dicsérő szavakkal Roman Grosjean, aki idén 8 pontot szerzett, ezzel a bajnokág 14. helyét foglalja el. „Szintén különleges nagydíj abból adódóan, hogy nap közben indul és villanyfényben ér véget, ami hihetetlenné teszi a rajongók számára is, hiszen átlátnak a sisakrostélyainkon, és figyelhetik, milyen keményen koncentrálunk.”

„Az első és harmadik szabadedzésen azonban nagyon nehéz a beállításon dolgozni, mivel a körülmények nem reprezentatívak az időmérőre és versenyre. Emiatt a második edzés sokkal fontosabbá válik. A pályán sok alacsony sebességű kanyar van – ezért adódhatnak problémáink vele – de magabiztos vagyok, hogy sikerül behangolnunk az autót a maximális lehetséges eredményhez. Pastor és én minden tőlünk telhetőt megteszünk. Néhány újítás is érkezni fog, ami kicsivel több erőt ad nekünk, a dupla pontokkal pedig sosem lehet tudni!” – mondta a francia a csapat előzetesében.



Pastor Maldonado, aki a közelmúltban, az USA Nagydíjon ért célba pontszerző helyen, szintén kedveli a pályát, és bízik az újabb jó szereplésben. „Ez mindig egy különleges esemény, az pedig még izgalmasabbá teszi, hogy itt tartják a szezonzárót. A bokszutca és paddock-komplexum szintén a legjobbak közé tartozik.”

„A verseny naplementében zajlik, ezért minden arról szól, hogy megtaláljuk a helyes egyensúlyt a forró nappali és a hűvösebb körülmények között. Azt hiszem, kritikus, hogy javítsunk a kvalifikációs tempónkon, mert amint a legjobb 12 között vagyunk, a dolgok kedveznek nekünk, és jó pozícióban leszünk ahhoz, hogy a pontokért harcoljunk” – magyarázta Maldonado, aki Austinban jó rajtpozícióból indulhatott, Brazíliában azonban csak a rajtrács végéről, ami megnehezítette feladatát, csak a 12. helyig jutott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: