DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso holnap ír alá, viszi a mérnökét is?

A legfrissebb hírek szerint holnap végre véget érhet az Alonso-saga, és a kétszeres világbajnok Wokingban aláírja a 2+1 éves szerződést, melynek értelmében a McLarennél folytatja F1-es karrierjét.

Miután a tekintélyes brit Autosport magazin arról számolt be, hogy Fernando Alonso hamarosan aláír a McLarenhez, s már csak az a kérdés, hogy ki lesz a csapattársa, a spanyol El Mundo Deportivo azt közölte kész tényként, hogy a spanyol holnap utazik Wokingba, hogy 2+1 évre leszerződjön a jövőre már ismét Honda-motorral induló istállóval. Fizetése 25 millió font körül mozoghat, ami F1-es rekord lehet – feltéve, hogy Sebastian Vettel nem kap majd ennél is többet a Ferraritól.

alonso_int_1



Úgy tűnik, hogy Alonso nem is egyedül érkezik Maranellóból, a Speed Week ugyanis úgy tudja, hogy versenymérnökét, Andrea Stellát is szeretné magával vinni. A pletykák emellett arról is szólnak, hogy a McLaren leköszönő sportigazgatóját, Sam Michaelt szintén egy jelenleg Maranellóban dolgozó szakember, Massimo Rivola pótolhatja.

E sajtóértesülések szerint Stella és Rivola érkezése Alonso kérésére történhet, s ha e szakemberek szerződtetését szerződéskötéséhez megkövetelte, az jól magyarázhatja, miért húzódott el ennyire ez a történet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: