DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 26. vasárnap
F1

Renault: Nem sikerült felzárkóznunk

Bár a Renault F1-es erőforrásával hajtott autók néhányszor megvillantak az idei év során, Brazíliában ismét csúnyán alulmaradtak a Mercedesszel szemben. A franciák nem elégedettek az idei évvel.

Sebastian Vettel ötödik lett a Red Bull-lal Interlagosban, ő volt az egyetlen Renault-versenyző, aki pontszerző helyen zárta a futamot. Hiába nyertek a szezon közepén három versenyt is Daniel Ricciardo jóvoltából, látszólag a márka továbbra sem tudta ledolgozni lemaradását a Mercedes domináns V6-osához képest. A szintén Renault motort használó Toro Rosso mindkét versenyzője arra panaszkodott, az egyenesben képtelenek voltak megelőzni Mercedes-hajtású riválisaikat, még a DRS segítségével is.



„Különleges verseny volt, az a néhány pont, amit Sebastian szerzett, segített bebiztosítani a bajnokság második pozícióját a Red Bull számára” – értékelt a Renault pálya menti műveletekért felelős igazgatója, Remi Taffin. „Nem titok, hogy nehéz szezont kellett kiállnunk, annak ellenére, hogy együtt három győzelmet szereztünk eddig. Ez a kemény munka eredménye, amit zárt ajtók mögött végeztünk Viryben és Milton Keynesben.”

„Ennek ellenére ez a szintű felzárkózás nem elég, realistán kell látnunk a különbséget, amely továbbra is elválaszt minket a Mercedestől. Nem szoktunk hozzá ahhoz, hogy másodikként végezzünk, ezért különösen keményen fogunk dolgozni minden területen a tél folyamán, hogy időben utolérjük őket” – zárta a szakember. Az ideit megelőző kilenc szezon során a Renault gyári csapata és a Red Bull által hat egyéni és hat konstruktőri világbajnoki címet szerzett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: